Mejla

Peter Wennman

Något överskattad men ryssen kan lyfta Gunners

SPORTBLADET

LONDON. Och här pratar dom om terroristhot och bomber och allt elände som kan tänkas få ett modernt samhälle att kollapsa.

Det kom några centimeter snö och allting brakade ihop.

Snön föll och hela England med den.

Andrej Arsjavin, 27, reste från St Petersburg till London och han hade sett snö förr, han hade liksom inga problem med det.

Han märkte inte ens att inrikestågen stod stilla på spåren (ni kan fråga mig), att tunnel­banelinjer ställdes in (fråga mig), att van­liga taxibilar inte ­vågade köra (fråga mig), att vägar var avstängda, att folk inte kunde ta sig till sina jobb, att hundratals skolor stängdes, att köerna ringlade långa i mataffärerna på grund av att ”expediterna inte kunde arbeta på grund av vädret” (fråga ­INTE mig efter en halvtimme i kassakön på Sainsburys, då smäller det).

Arsjavin hade väl gräddfil, antar jag. ­Limousin till Arsenals kontor på Emirates Stadium. Han fick grönt kort från läkarna. Han skrev ett kontrakt värt 150 miljoner fram till juni 2012. Han ­kunde väl aldrig tro att nånting skulle gå på tok på grund av ­lite...snö?

Welcome to London, kamrat.

Personalen på FA:s kontor skulle registrera alla spelar­övergångar före klockan 17.00 (engelsk tid) i går, sen skulle transferfönstret dras igen och Det Stora Lugnet infinna sig.

Men det kom som sagt ­lite snö.

Registreras i dag

De som skötte faxmaskinerna på FA hade lika svårt att ta sig till jobbet som kassapersonalen på Sainsburys, så när Arsenal och Zenit St Petersburg (eller rättare sagt Arsjavins agent Dennis Lachter) väl kommit överens om ­alla villkor fanns det ingen i London som klarade att gå igenom hela pappershögen.

Så där är vi.

Självklart kommer den ryske stjärnan att bli ­registrerad i dag, en dag för sent, eftersom två centimeter blötsnö är ”force m­ajor” och jämförbart med vulkan­utbrott och jordbävningar i det här landet.

Näsbränna för Man City

Men det är ju märkligt att det alltid ska krånglas till sista ­sekunden – och längre än så – i detta ­januarifönster.

Vad var det största som hände innan haspeln ­lades på?

1) Arsjavin till Arsenal.

En absolut jättespännande affär. En Arsjavin (något överreklamerad, i mina ögon) som hittar rätt i Gunners spel kan ge laget ett mentalt lyft. Men det finns larmklockor också, de bär stämplar som ”Sjevtjenko” och andra stora namn som snart förstod att England inte ens har tålamod med lite snö.

2) Robbie Keane till Tottenham.

Helt sjuk historia. Man säljer en spelare till Liverpool och köper tillbaka honom för halva priset sex månader senare. Så nu är plötsligt Robbie Keane anfallare i Spurs igen, medan Darren Bent (nio ­ligamål), Roman Pavljutjenko och Jermain Defoe (nio mål, skadad nu) får slåss om den plats som blir över. Nån kommer att bli väldigt grinig, här.

3) Santa Cruz stannar i Blackburn.

Vilken näsbränna för det Manchester ­City som jagat Roque i månader. En jättemiss av Mark Hughes. ”Världens rikaste klubb” förväntades sopa rent på transfermarkanden.

Men det blev ingen Kaká, ingen John ­Terry, ingen annan världsspelare. Det ­bidde en tumme vid namn Craig Bellamy, en vid namn Nigel de Jong och en Chelseareserv vid namn Wayne Bridge.

Det snöar i Manchester också, det bör påpekas.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Av: 

Peter Wennman

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Magnus Wennman