”Förhoppningsvis blir ingen smittad”

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Svininfluensan några timmar bort från Corona Championship

OROSOMRÅDE. LPGA-tourens Corona Championship spelades bara några timmar bort från de områden som drabbats hårtaest av svininfluensan.
Foto: AP
OROSOMRÅDE. LPGA-tourens Corona Championship spelades bara några timmar bort från de områden som drabbats hårtaest av svininfluensan.

Mer än hundra personer tros ha dödats i den fruktade svininfluensan i Mexiko.

När damernas USA-tour i helgen besökte landet hade spelare med sig munskydd.

”Jag har också införskaffat en ansiktsmask, som kommer att sättas på vid behov”, skriver Karin Sjödin i sin blogg.

Svininfluensan är dödlig och sprids från Mexiko där mer än 1600 personer rapporterats vara sjuka, skriver nyhetsbyrån AP. 22 dödsfall orsakade av smittan är bekräftade, ytterligare ett 80-tal döda tros ha kopplingar till sjukdomen.

De flesta stora idrottsevenemang i Mexiko har varit inställda den senaste veckan. Men när världens bästa golfdamer gjorde upp i LPGA-turneringen Corona Championship valde arrangörerna spel, eftersom spelorten Morelia anses ligga i ett område i norr som inte drabbats.

Några timmar bort

Men hårt drabbade huvudstaden Mexico City är bara några timmar bort och arrangörerna valde att skicka ut mail till samtliga spelare, för att informera om smittoriskerna.

– Det här är verkligen läskigt. Situationen är allvarlig, säger amerikanska stjärnan Brittany Lincicome.

Flera svenska spelare fanns med i Morelia. Karin Sjödin bloggar på golf.se och skriver i ett färskt inlägg:

"Vår golftävling spelades som om ingenting hade hänt. På första tee kände jag mig oerhört otrevlig då jag inte skakade hand med de som bar scoreboarden, men man kan ju inte vara nog försiktig. Jag har också införskaffat en ansiktsmask, som kommer att sättas på vid behov, trots att Morelia tydligen hittills har haft tur och undvikit epidemin."

”Förhoppningsvis kommer ingen bli smittad”

"Vi har en kille på plats som har kontakt med den amerikanska ambassaden i Mexiko och han kommer att uppdatera oss om någonting händer. Förhoppningsvis kommer ingen av de 132 spelare, lika många caddies, LPGA-anställda och andra som har med tävlingen att göra, att bli smittade!"

Turneringen vanns av Lorena Ochoa.

Idag lämnar spelarna Mexiko och LPGA-touren tar en vecka ledigt. Nästa turnering spelas på amerikansk mark, i Williamsburg, Virginia. Även i USA rapporteras misstänkta fall av smittan.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN