Skid-VM

”Dödar min kärlek till den här sporten”

Skakas av spricka mitt under VM

Av: 

Andreas Käck

Zbigniew Kuczynski

SPORTBLADET

Det polska landslaget skakas av en spricka.

Legendaren Justyna Kowalczyk pekas ut som en ond människa och sågas hårt av sina lagkamrater.

– Hon dödar min kärlek till den här sporten, säger Maciej Starega.

Den tvåfaldiga OS-mästarinnan Justyna Kowalczyk hade egentligen avslutat karriären, men 36-åringen finns nu på plats i VM i Seefeld och planerar att starta i torsdagens stafett.

Men det finns en fnurra på tråden.

Lagkamraterna anklagar henne nu för att ha varit lite väl frispråkig när hon kommenterat deras insatser. Både internt och externt (i media).

I dag skrev Kowalczyk ett inlägg på Twitter där hon helt öppet kritiserade Maciej Staregas insats i 15 kilometersloppet. Och nu kommer repliken.

– Hon (Kowalczyk) tycker att hon har rätt att säga saker och bedöma oss andra bara för att hon uppnått fina resultat tidigare karriären, men det betyder inte att man ska svartmåla andra och vara helt respektlös. Hon har en så pass stark position i förbundet att det är hon som dikterar villkoren och nu tror hon att hon kan allt. Vi andra ska bara sitta still och lyssna, säger Starega enligt sport.pl.

”Dödar min kärlek”

Han säger att han inte rensat luften med Kowalczyk.

– Jag tog kritiken väldigt personligt och kände att jag ville prata med henne mellan fyra ögon, men sen kom jag på mig själv och insåg att det går ju inte att prata med henne för hon tror hon vet allting bäst. Jag älskar den här sporten, men hon dödar min kärlek, säger Starega.

”Har ingen respekt”

Kamil Bury fyller i:

– Justyna är en legendar. Sådana måste man respektera och det gör jag. Att hon inte har någon respekt för andra människor, det är en annan sak…, säger han.

ANNONS

Betalar du för mycket för din el? Hitta ett bra avtal för dig när elpriserna rusar!

Extern länk från Compricer

Jämför här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Skid-VM

LÄS VIDARE

Därför valde Igor Larionov Mora

ÄMNEN I ARTIKELN

Skid-VM

Längdskidor

Justyna Kowalczyk