Skicross

Sandra Näslund på pallen i Montafon

Av: 

Emil Carlsvärd

SPORTBLADET

Två svenskar kom till final i skicrosstävlingen i Montafon.

Sandra Näslund hamnade på pallen – men slutade trea.

För Erik Mobärg, som var i final för första gången, blev det till slut en fjärdeplats.

Erik Mobärg och Sandra Näslund

Foto: Bildbyrån

Skicrosstävlingen i Arosa tidigare i veckan ställdes in efter tre heat på grund av snökaos. Tävlingschefen Martin Fiala beslutade då att världscupsegrarna skulle delas ut till segrarna i kvalet, vilket betydde att Sandra Näslund och Viktor Andersson stod som segrare - samtidigt som Viktor Öhling Norberg knep tredjeplatsen.

I dag, när tävlingarna rullat vidare till Österrike och Montafon, hade OS-hoppet Sandra Näslund chans att ta tredje raka segern i världscupen. Och det såg länge också bra ut för 21-åringen. Hon kom etta i sitt kvartsfinalheat, etta i semifinalen men i finalen tog det stopp.

Pallplats för Näslund

Schweiziskan Fanny Smith, som ledde finalen från start till mål, och tyskan Heidi Zacher blev ett för tufft motstånd - och Sandra slutade på en tredjeplats. Det var tredje raka pallplatsen för svenskan.

– Man blir snabbt bortskämd med de förstaplatserna som Sandra har levererat nu några gånger. Men, det kan vara bra det där också, säger SVT-experten Lars Lewén om Näslunds tredjeplats i SVT:s direktsändning.

För Lisa Andersson, 20, blev det respass i semifinalen där hon kom sist i heatet. I B-finalen sedan kom framtidshoppet återigen fyra, och hamnade till slut på en total åttondeplats i tävlingen.

Doldis skrällde på herrsidan

Däremot skedde en stor skräll på herrsidan. Erik Mobärg, 20, som aldrig tidigare tagit sig fram till en världscupfinal - gjorde just det den här fredagen. Tvåa i åttondelsfinalen, tvåa i kvarten, tvåa i semin ledde till slut fram till en imponerande fjärdeplats i finalen.

– Han var ju ändå med där och slogs om det, även om han aldrig var nära att göra någon omkörning. Men jättebra åkning, det är bara att ta med sig det och skapa ännu mer självförtroende, säger Lewén i sändningen.

För övriga svenska herrar blev det dock platt fall. Både världscupledaren Viktor Andersson, Viktor Öhling Norberg och Victor Sticko åkte ut redan i kvalet, som blev en bantad version under fredagsmorgonen på grund av att torsdagens kval fick ställas in efter dåligt väder - något som varit återkommande under världscuptävlingarna.

Sandra Näslund leder världscupen före Heidi Zacher.

Världscupen i skicross sänds i SVT.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Skicross

Sandra Näslund