Hamilton drar snart in mer än Beckham

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

”Diamanter på hjälmen är riktigt coolt”

1 av 2 | Foto: Paul Gilham
Hamilton kallas ”the king of bling”.

Glitter, glamour och Formel 1 – och nu tycks Monaco ha drabbats av diamantfeber.

– Det visar varför F1 är världens coolaste sport, säger Lewis Hamilton.

Precis som i fjol kommer han och hans McLaren-Mercedes kollega till

Monaco med dyrbara diamanter på hjälmen. I år har stallets sponsor Stein­metz specialtillverkat två hjälmar med varje förares namnteckning på.

Båda autograferna är gjorda av hundratals Forevermarks diamanter, världens mest värdefulla ädelsten eftersom bara en procent av världens diamanter ingår i den gruppen.

–?De flesta vet att jag är väldigt petig när det gäller min hjälm. Men detta är riktigt snyggt och det känns kul att få gnistra lite extra i just Monaco, säger Lewis Hamilton till CNN.

– Det är även några diamanter på sidan av hjälmen och det är riktigt coolt. Bling, bling, jag älskar det.

Skrivit storkontrakt

Förutom hjälmen fick han en ring värd ungefär 60 000 kronor som kompletterar den ring som det sponsrande företaget gav honom inför hans Monaco­debut förra året – den var värd runt 70 000 kronor.

Av den internationella pressen kallas Lewis Hamilton nu skämtsamt för ”The bling king”.

Han har i år skrivit på ett kontrakt med McLaren-Mercedes för de kommande fem åren värt ungefär 811 miljoner kronor och han förväntas även skriva på ett sponsorsavtal med Reebok värt ungefär 116 miljoner kronor.

Det gör att han passerar David Beckham och blir Storbritanniens bäst betalda idrottsman. Flera internationella experter tror även att han ska ta sig om Michael Schumacher vars varumärke är värt runt en miljard US-dollar (cirka 5,8 miljarder kr) och är världens rikaste motorstjärna.

”En vanlig kille”

– De kontrakten gör inte att jag känner någon extra press på mig, jag är fort­farande en vanlig kille och när jag är på loppen så kör jag bara en F1-bil, säger han.

– Jag ser inte det som du ser det när du tittar på F1. Jag har enormt svårt att förstå vad det är som ni pratar om när ni säger att jag är ett av världens bästa varumärken.

Han går in i Monacos GP som VM-trea efter de båda Ferrariförarna Kimi Räikkönen och Felipe Massa. Italienarna har vunnit de senaste fyra loppen, men Monte Carlo har de senaste åren passat Ferrari extremt illa. Stallet har inte vunnit där sedan 2001, medan Lewis Hamilton var tvåa bakom fjolårets stallkompis Fernando Alonso i sin debut på banan.

En dröm att vinna

Då fick han order av stallet att inte försöka ta sig om sin kollega. I år hoppas han på att ta sin första seger i furstendömet.

– Detta är loppet som alla vill vinna, det är det som jag alltid velat vinna, säger Lewis Hamilton till Motorsporttotal.

– Det vore en dröm att få vinna här och därför kommer jag verkligen att göra allt för att jag ska lyckas den här helgen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport