”Jag är så less”

SPORTBLADET

Ilsken Wissman avbryter SM

En efter en har stjärnorna hoppat av friidrotts-SM.

Mitt under tävlingarna försvann ett affischnamn till. Efter sitt försöksheat på 400 meter deklarerade Johan Wissman att det inte blir något mer lopp i SM.

Foto: Less Johan Wissman springer inte semifinal och final på 400 meter i SM på grund av OS.

Anledningen till Johan Wissmans ilska var att han strax före sitt heat på lördagen fick reda på att det blir både semifinal och final på 400 meter på söndagen. Inte A- och B-final. Och alltså tre lopp i stället för två – och ett för mycket för Wissman.

– Efter min skada i baksidan av låret vågar jag inte springa två lopp i morgon. De har ju gjort ändringar för alla andra OS-aktiva.

Wissman bestämde sig i torsdags för att springa 400 meter i stället för 200 meter i Västerås. Tanken var att det skulle bli försök och sedan A- och B-final. Men Spårvägen protesterade och därmed blev det även semifinal.

– Tre lopp när vi är 19 anmälda. Det är ju löjligt.

”Jag är så less”

Wissman genomförde i alla fall sitt försöksheat, ”joggade runt” och vann enkelt. Men tanken på att springa semifinalen och strunta i en final lockade inte.

– Jag är så less på det här nu. Och i det här vädret vill jag inte riskera någonting. Det är bättre att ladda för OS nu.

Efter sin skada har EM-tvåan gjort ett lopp på 400 meter, i Monaco. Det blir inget mer före OS.

– Jag gjorde 45,60 fast jag inte vågade ge allt på slutet. Det känns bra, det hade varit roligt att få en tävling till här, men det är okej.

Peter Wikström/TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Friidrott