Sörenstam kritisk till Michelle Wie

Michelle Wie står över damernas British Open i helgen för att i stället spela mot männen på PGA-touren. Nu får hon kritik från bland andra Annika Sörenstam.

På torsdag börjar årets British Open i Sunningdale. Med i startfältet finns veteraner som Annika Sörenstam och Evian Masters-vinnaren Helen Alfredsson. En som inte kommer till start är 18-åriga Michelle Wie. I stället för att spela i en major-tävling, väljer hon att mäta sig med herrarna på PGA-touren.

Detta får fler av de andra damerna att kritisera amerikanskans beslut.

Ifrågasatt tilltag

Annika Sörenstam, som spelar karriärens sista major, är en av dem som ifrågasätter Wies tilltag. Sörenstam mötte själv männen i en tävling 2003.

– Det var en fantastisk upplevelse, och när jag tittar tillbaka på min karriär kommer jag alltid att tänka på det här tillfället. Det var en riktig vändpunkt i min karriär och som person, säger hon enligt AP.

Men medan Sörenstam lät det vara nog efter ett framträdande, är Wie nu redo för sitt åttonde.

– Jag förstår inte varför Michelle fortsätter med det här. Vi har en major-tävling den här veckan och om du inte kan kvalificera dig för en major, ser jag ingen anledning att spela mot männen, säger Sörenstam.

Har aldrig vunnit

Wie har ännu inte vunnit på damernas tour, hennes bästa placeringar är ett antal andraplaceringar. Helen Alfredsson tycker som Sörenstam att Wie gör bäst i att överge PGA-spelet.

– Om hon vill syssla med golf, bör hon koncentrera sig på att spela på damernas tour och lära sig vinna där.

Stefan Fransson
Minimedia

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.