Nystrands medalj-jakt

Foto: Går för medalj Klockan 04:15 hoppar Nystrand i bassängen med siktet inställt på att vara först upp igen.
SPORTBLADET

Två svenska OS-medaljer hittills.

Redan i natt kan nästa komma - i bassängen.

Men Stefan Nystrand, som får det tufft på 100 meter fritt, är bara en av många blågula medaljkandidater som är i farten i dag.

Rekordmännen Alain Bernard (Frankrike) och Eamon Sullivan (Australien) överglänste varandra i onsdagens semifinaler på 100 meter fritt. Men Nystrand tror att finalen för egen del kan bli mer än en kamp om bronset.

– Skam den som ger sig. Det är bara att köra, sade det blågula hoppet till TT i går.

Tidigt på morgonen svensk tid (ca 04.45) hoppar han i bassängen, och knappa timmen senare är det dags för damernas final på 4x200 meter fritt, där det svenska lagkappslaget på onsdagen hade femte bästa tid i försöken.

Abrahamian brottas för guld

Men den som är extra morgonpigg kan gå upp ännu tidigare för att få se en riktig medaljkandidat inta Peking. OS-tvåan från 2004, brottaren Ara Abrahamian, som har fem matcher framför sig på vägen mot en guldmedalj, inleder mot sydkoreanen Kim Jung-sub klockan 03.30.

Ännu tidigare kan Nathalie Larsson bli den som ordnar festen för de skytteentusiaster som fortfarande grämer sig över Håkan Dahlbys kvalmiss. Larsson gör OS-debut i skeet-kvalet klockan 03.00 och går det vägen väntar final sex timmar senare.

– Det är möjligt att jag kommer att vara lite extra nervös på banan men ändå kommer det att vara en tävlingssituation som jag är van vid, sade 24-åringen tidigare i veckan.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Sommar-OS