Smedernas Davidsson spräckte mjälten

SPORTBLADET

Smedernas Jonas Davidssons krasch under tisdagen kommer hålla honom från banorna minst några veckor. Han har förutom en punkterad lunga även en spricka i mjälten samt en spricka i axeln och är kvar på sjukhuset i Eskilstuna.

Foto: Jonas Davidsson.

Olyckan var framme i första heatet mellan Smederna och Västervik. Davidsson krokade ihop med Västerviks Bjarne Pedersen och båda hamnade i staketet. Eftersom Davidsson länge låg kvar på banan var det många som befarade det värsta, med tanke på Kim Janssons vurpa i lördags. Jansson blev förlamad från bröstkorgen och neråt.

Så illa slutade inte kraschen men Davidsson är kvar på Mälarsjukhuset i Eskilstuna.

– Vår syster Matilda hälsade på Jonas på intensiven under onsdagen. Beskedet från läkarna är att han måste stanna kvar till fredag då mjälten ska röntgas. Om allt ser bra ut kan Jonas då flyttas till Linköping, berättar storebror Daniel Davidsson.

Punkterad lunga

– Som jag förstår så hade ett luftstaket runt banan i Eskilstuna kunnat rädda Jonas. Jag har själv kört in i sådana i både England och Polen och det känns betydligt bättre än att köra in i sargen i Sverige, fortsätter Daniel Davidsson.

Jonas Davidsson ådrog sig också ett brutet revben som punkterade en lunga och dessutom har han en spricka i en axel. När han kan vara tillbaka på tävlingsbanan är oklart men någon mer match i elitserien blir det inte.

Ett av Davidssons stora mål under säsongen har varit att kvala in till VM-serien och kvalfinalen körs den 14 september i polska Zielona Gora.

– Det finns kanske en liten chans att han kan åka den tävlingen men det är egentligen för tidigt att säga något om det i dagsläget, säger broder Daniel.

Sune Karlsson/TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Speedway