Publicerad:
Uppdaterad:

Dalibor Doders succécomeback

Av: Daniel Sjöberg

Publicerad:
Uppdaterad:

”Känns jättebra”

Foto: Reuters

Magsjuka stoppade honom mot Sydkorea.

Mot Spanien kom Dalibor Doder tillbaka.

Och med elva mål ledde han Sverige till seger med 34–30.

– Har bara ätit två kycklingfiléer och lite frukt i dag, säger Spanienproffset till TT.

När Lukas Karlssons axel gick sönder mot Sydkorea blev behovet av en comeback från Dalibor Doder ännu större än tidigare. Han orkade tillbaka mot Spanien och var strålande, en stor anledning till den svenska triumfen. Han var under den första halvleken matchens lirare tillsammans med Spaniens storskytt Iker Romero.

– Tycker att vi spelar ett otroligt bra försvarsspel och Johan spikar igen i målet, sa Doder till TV4 i halvtid

Sköna mål

Berömmet till målvakten Johan Sjöstrand var helt rätt eftersom målvakten precis som Doder storspelade. Själv tycktes han inte lida det minsta av sin tidigare magsjuka.

– Jag trodde faktiskt inte att jag skulle kunna spela alls i dag, mådde dåligt före matchen och hade ingen ork. Men jag kom in i matchen bra, fick energi av målen och drack mycket hela tiden. Det hjälpte, säger Doder till TT.

Sverige tog tidigt grepp om matchen och hade 5–2 efter sju minuter. Det enda hotet mot Sverige i det läget var Romero som tycktes vara omöjlig att stoppa, men han var ensam mot det svenska laget som gick till halvtidsvila i klar ledning, 19–13. I den andra halvleken fortsatte Sverige att spela stor handboll och vid ställningen 24–17 efter 40 minuter tycktes det avgjort.

Doder avslutade

Spanien vägrade dock ge upp och när de fick chansen med en man mer så närmade de sig och vid ställningen 27–25 var det nervöst, men Sverige höll undan och lyckades rycka ytterligare en gång och Dalibor Doder gjorde sitt tionde och elfte mål. Det sista betydde slutresultatet 34–30 och nu ser Sverige ut som huvudutmanaren till Kroatien om gruppsegern.

Publicerad:
Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN