Hammarby dominerade men tappade poäng

Publicerad:
Uppdaterad:

Örebro klarade anstormningen

Stockholm

Hammarby hade spelet och målchanserna - men fick dela på poängen med Örebro.

1-1 efter första halvlek stod sig matchen ut, trots hemmalagets anstormning.

- Vi är i alla fall på väg uppåt, sade Hammarbytränaren Anders Linderoth.

Det hjälpte inte att Hammarby hade störst bollinnehav, flest målchanser och bäst spel. Efter storförlusten mot Djurgården senast laget var på besök i huvudstaden kunde Örebro den här gången vända hemåt med en poäng i bagaget.

Välförtjänt eller inte, men laget försvarade sig bra mot Hammarby som hade stora problem med att få hål på ÖSK i andra halvlek.

- Det känns ändå som om vi är på väg uppåt och vi hade bra intentioner i anfallet. Vi skapar tillräckligt mycket för att kunna vinna matchen, sade Hammarbytränaren Anders Linderoth.

Nick i ribban

Mittbacken Petur Marteinsson hade en bra möjlighet att avgöra inför 11 294 på Söderstadion när han gick upp och nickade en hörna - men bollen gick i ribban.

- Jag kom precis rätt till bollen och får till en bra nick och den borde ha suttit. Men så där är det ibland. Klart att man grämer sig lite nu när det blev oavgjort, men det är bara att tänka framåt, sade Marteinsson.

Trots Hammarbys spelövertag var det Örebro som tog ledningen i första halvlek. ÖSK fick en frispark sedan domaren Martin Hansson ansett att David Johansson tagit med handen i en glidtackling.

- Helt fel, tycket Linderoth, som skrek av ilska i båset.

Gerrbrand målskytt

Frisparken lyftes in i straffområdet och Patrik Gerrbrand försökte nicka bort. Men bollen gick rakt upp och nådde så småningom lagkaptenen Magnus Samuelsson, som fick in bollen bakom Ante Covic.

- Det är tungt att få ett mål i baken mot ett sånt lag som backar hem så mycket. Och särskilt tungt i den här värmen, sade Marteinsson.

Gerrbrand revanscherade sig dock fem minuter senare när han nickskarvade in Karl-Oskar Fjörtofts frispark.

1-1 stod sig matchen ut och Örebro tog poäng igen.

- Jag tycker vi såg vassa ut matchen igenom, och framför allt första halvlek kändes bra. I andra blir vi tillbakatryckta och det kändes jobbigt. Med lite smartare löpningar hade vi kunnat anfalla lite mer, sade ÖSK-tränaren Stefan Lundin.

Lyckad debut

22-årige David Johansson gjorde sin första allsvenska match någonsin. Han var med en halvlek i cupmatchen mot Gais tidigare i veckan och stod för en bra insats. Johansson tog för sig direkt och var nära att göra mål redan i den nionde minuten när han bröt in från högerkanten. Det pressade vänsterskottet letade sig dock utanför Alvbåges högra stolpe.

- Det kändes bra i debuten. Lite nervöst var det och jag spelade lite darrigt i första halvlek. I andra var det lugnare, men då hade vi ju mer boll, sade han.

Linderoth var mycket nöjd över landslagsmannen Alexander Östlunds ersättare.

- Han var suveränt bra för att vara debutant. Helt klart över förväntan.

Men av skärpan i lagets avslut finns det nog fortfarande mer att önska.

Jenny Danielsson/TT

Publicerad: