Sundsvall – MFF:s spöklag

SPORTBLADET

Sjätte mötet i rad utan Malmö-seger

MALMÖ (TT)

Inte på de senaste sex matcherna har Sundsvall förlorat mot Malmö FF i fotbollsallsvenskan.

Inte på onsdagen heller, efter en ganska trist och okoncentrerad 0–0-match på Malmö Stadion.

Tanken var väl att Malmö FF skulle vara topplaget och Sundsvall bottenlaget. Alltså skulle det bli en enkel hemmaseger inför 12398 åskådare. Men alls icke.

Sundsvall spelade smart, backade hem med mycket folk och stängde löpvägarna för Malmö FF. Hemmalagets stjärnor vecklade in sig i sina egna finter och det mesta stannade vid straffområdesgränsen.

– Jag tyckte det var en kul match. I alla fall för oss på bänken. För publiken kanske det inte var så roligt, sa Gif-tränaren Rickard Norling efter matchen.

– Men vi fick i alla fall en poäng med oss hem.

Tobias Grahn i MFF har haft de svårt under en tid. På onsdagskvällen började han piggt och sprang lite som han ville med Sundsvalls debutant Tobias Ericsson. Men Ericsson byttes ut i paus och så var det roliga slut för hans del.

För bra för allsvenskan

Afonso Alves, en annan stjärna i hemmalaget, hade för dagen en helt fri roll på mittfältet utan att egentligen producera något värt att nämnas.

Men Sundsvallstränaren Norling var imponerad:

– Det känns nästan som om Afonso spelar i fel liga. Han är alldeles för bra för det här.

Lika imponerad var han av det egna lagets insats:

– Vi måste vara 100 procent hela och taggade för att ha en chans här i Malmö. Och det var vi. Killarna visade upp en fantastisk moral och det kvittar nästan vilken spelstil man kör med – bara spelarna gör sitt jobb.

Hittar inga fel

För Tom Prahl på MFF-bänken ser det tyngre ut. Hans lag håller inte för det tryck man utsatts för och vad värre är – han hittar inga fel att ändra.

– Jag hörde rop på läktaren om att byta ut Niklas (Skoog) men han är fortfarande en bra spelare, även om han som målskytt lider av att inte få in bollen.

– Annars så fanns det inte så värst mycket jag kunde göra. Thomas Olsson och Hasse Mattisson tyckte jag fungerade bra som centrala mittfältare.

Tobias Grahn är farlig om han får komma med fart från kanten och kanske borde han ha gjort mål på några av chanserna i första halvleken.

Niklas Skoog drog på sig en varning för snack under pausvilan och är avstängd nästa match, mot Djurgården.

TT