VSK-stjärnan stängs av efter domarbråk

SPORTBLADET

Patrik Anderbro missar två matcher

Bandystjärnan Patrik Anderbro fanns inte på isen när Västerås mötte Boltic i kväll.

Forwarden är avstängd i två matcher – efter ett ordbråk med domaren Thomas Ljung.

– Jag är ingen buse, säger lagkaptenen.

Efterspelet till Västerås möte mot Villa/Lidköping i söndags handlade om Patrik Anderbros agerande mot domaren Thomas Ljung efter slutsignalen på Lidköpings Isstadion.

Ingen av parterna vill uttala sig om vad VSK-kaptenen egentligen sa efter 3–6-förlusten, men i Vestmanlands läns tidning har Svenska bandyförbundets Tord Östman förklarat att Anderbro sagt något i stil med "du ska inte döma Västerås något mer".

I dag kom domen:

– Han är avstängd i kväll mot Boltic och även mot Sandviken på fredag. Vi har tagit del av båda parters redogörelse för vad som har hänt, och som vanligt i sådana här fall står ord litegrann mot ord. Vi anser i alla fall att det är klart att Anderbro sagt något olämpligt riktat mot domaren, säger tävlingskommitténs ordförande Mats Westling till sportbladet.se.

– Det är dock inte av den arten att det ska uppfattas som ett hot, utan som ett olämpligt uttalande.

Avstängningen är Anderbros andra för säsongen – för en månad sedan slog han IFK Vänersborgs Mattias Nordin på låret med klubban, en förseelse som även då straffades med två matchers spelförbud.

Redan innan den nya avstängningen var Anderbro återhållsam i sina kommentarer:

– Det är jobbigt. Jag är ingen buse. Vad som sas har ju uppfattats olika. Jag tycker att jag som lagkapten borde få säga något till domaren, har VSK-spelaren sagt till VLT.

Anders Burström

ARTIKELN HANDLAR OM

Bandy