Sex av Sveriges bästa pokerproffs klara för Pokermiljonen

SPORTBLADET

Nu är det klart vilka proffs som är med i den fjärde omgången

Nu är det klart vilka av Sveriges bästa pokerproffs som deltar i kommande säsong av Pokermiljonen. I sommar återupptas inspelningen i Tallinn - sex proffs har handplockats för att vara med. Erik Sagström, Johan Storåkers, Cecilia Nordenstam, Bengt Sonnert, Ayhan Alsancak samt Mattias Andersson har alla tackat ja.

För Sveriges pokerelit är det nu dags att revanschera sig jämfört med vårens program där inga proffs gick till final.

Inför höstens omgång har Dan Glimne och Peter Swartling, tillsammans med Unibet, haft ett finger

med i spelet om vilka de vill se i programmet som sänds i höst.

– Vi kommer inte att låta proffsen spela om platserna den här gången. I stället har sex proffs valts ut av Peter Swartling och Dan Glimne. De har avgjort vilka som passar bäst, säger Christian Bönnelyche marknadschef Sverige Unibet.

I mitten på augusti börjar inspelningen

Den sjuttonde augusti börjar inspelningen av säsong fyra. Upplägget kommer att vara detsamma som föregående säsong. Sju avsnitt ska spelas in, med ett pokerproffs, tre kändisar och två spelare som kvalificerat sig via spel på Unibets site.

– Det har varit ett fantastiskt intresse från proffsens sida och det är jätteroligt att Sveriges pokerelit värdesätter Pokermiljonen så högt. Vi är jättestolta över att idag kunna presentera följande sex proffs till kommande säsong, fortsätter Christian Bönnelyche.

De 6 proffs som deltar i Pokermiljonen säsong 4 är:

Erik Sagström: Sveriges framgångsrikaste nätspelare genom tiderna, som sammanlagt vunnit över tio miljoner kronor. Ett världsnamn som även börjat spela live, och kom 10:a i Monte Carlo Millions 2005.

Johan Storåkers: Har suttit vid finalbordet i två WPT-turneringar, i Los Angeles och Palm Beach, och placerat sig in the money i inte mindre än sex olika WSOP-turneringar! Vinnare av Master Classics of Poker i Amsterdam 2003. Proffs sedan 1997. Totalt har denne Sveriges mest meriterade tävlingsspelare spelat i över 2000 turneringar!

Cecilia Nordenstam: Sveriges pokerdrottning nummer ett, som blivit den svenska pokerns kvinnliga ansikte utåt och är en av världens bästa spelare på damsidan. Proffs sedan drygt två år. Har dragit in över en halv miljon kronor på live-turneringar enbart i Las Vegas samt vunnit ett flertal stora Internet-turneringar.

Bengt Sonnert: Har placerat sig in the money i de två senaste VM, både 2004 och 2005! En tungt meriterad spelare med placeringar även i WPT, Swedish Open, Scandinavian Open och Monte Carlo Millions - samtidigt som han är ett erkänt namn i nätpoker.

Ayhan Alsancak: 10:a i VM i Las Vegas 2005, och med en lång rad andra placeringar in the money i WPT i Paris, Monte Carlo Millions, Vienna Spring Festival i Wien, VM 2004 och i Barcelona Open. Har kanske Sveriges hårdaste pokerface, och är med rätta fruktad vid bordet.

Mattias Andersson: 8:a i VM i Las Vegas 2004 - en av de ytterligt få svenskar som suttit vid finalbordet i världens mest prestigefyllda pokerturnering! Var även med om att ta fjärdeplatsen i lagtävlingen i Nordic Masters of Poker, och har börjat skörda framgångar på nätet.

Sju program ska spelas in

Höstsäsongen består av 7 program, 6 kvalspel och 1 finalomgång. 36 spelare gör upp om 6 platser i finalen. Kvalificeringsturneringen för utmanare börjar första veckan i juli. Förra säsongen av Pokermiljonen vanns av Tomas Lindgren från Ösmo, en spelare som kvalificerade sig till programmet. Inspelningarna av Pokermiljonen sker i Tallin i Estland mellan 17-20 augusti. Programmet har premiär i TV4 den 5 oktober med Peter Swartling, som programledare tillsammans med Pokermiljonens egen expertkommentator, spelgurun och spelkonstruktören Dan Glimne.

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker