Kajsa avbröt viktigt genrep – kan missa VM

SPORTBLADET

Tregaro: Jag börjar bli orolig

Kajsa Bergqvists fotskada vägrar att ge sig.

I Tallinn i kväll tvingades höjdhoppsstjärnan att avbryta tävlingen redan under inhoppningen – något som stör tränaren Yannick Tregaro.

– Jag börjar bli orolig, det är inte långt till VM.

Foto: Aftonbladet/Arkiv
Hoppas på högre makter? Kajsa Bergqvist fotskada vägrar att läka och nu riskerar höjdhoppstjärnan att missa inne-VM i Moskva.

Det viktiga genrepet inför inne-VM i Moskva förstördes helt för Kajsa Bergqvist, som tvingades ge upp redan efter ett par hopp under uppvärmningen.

Den skadade uppfotsfoten – som Kajsa skadade under träning den 12 februari – vill inte läka.

– Hon kunde inte ta i under hoppningen. Hon vågar inte eftersom det gör ont, och då var det ingen idé att hoppa, säger Tregaro till TT.

VM startar den 10 mars, med kval den 11 och final dagen efter.

– Hon ville verkligen ha den här tävlingen inför VM. Men när hon sprang på lite tuffare så gick det inte. Höjdhopp är elakt mot foten, det är när hon springer in snett som det gör ont, det var i den rörelsen, med foten snedbelastad, som hon stukade foten, säger Tregaro.

Bergqvist – som i februari flög över 2,08 vid en gala i Tyskland – missade även inomhus-SM den gånga helgen.

Nu känner sig duon tvingat att fatta ett beslut om VM.

– Då vet vi kanske vartåt det lutar. Vi ska åka nästa onsdag och måste hoppa bra allra senast måndag eller tisdag för att vi ska åka. Det är ingen idé att åka om det inte känns bra, säger Tregaro.

ARTIKELN HANDLAR OM

Friidrott