Fredriksson och Lind vann semin

SPORTBLADET

...men Svartedal och Hetland fick jobba för att gå vidare

Ska Sverige få sina första medaljer i dag?

Både damernas och herrarnas stafettlag ser ut som heta medaljkandidater.

För herrarna ser Norge ut att bli den svåraste motståndaren. Som vanligt.

Björn Lind tryckte på på sin andrasträcka i första semin och spräckte direkt upp fältet. Thobias Fredriksson kunde gå ut som etta följd av Finland, Kazakstan, Estland och Japan. Tjeckien skuggade en knapp sekund efter och Slovakien jobbade ikapp.

Det var dessa sju lag som gjorde upp om finalplatserna i semifinal ett. Till finalen gick förutom Sverige också Finland, Kazakstan, Slovakien och Tjeckien.

Estland hade problem i sista växlingen och blev avhängda. Japanen och kazakstanen körde ihop på sista sträckan och missade finalen.

Fredriksson gjorde sitt jobb, men Björn Lind såg urstark ut på sina sträckor och det lovar mycket gott inför finalen.

Herrarna vann sin semifinal. Damerna kom trea. Lovande, var ordet.

Getingbo

Herrarnas andra semifinal var på förhand ett riktigt getingbo med både Norge, Tyskland, Ryssland, Italien, Polen, Kanada och USA som finalkandidater.

Redan i första växlingen höll det dock på att gå illa för norrmännen när Svartedal hade trassel att komma fram till Hetland för att växla. Hetland fick jobba på för att komma ikapp och förlorade ytterligare lite kraft inför finalen.

Till sista sträckan hade tre lag dragit ifrån; Norge, Tyskland och Ryssland som körde på ordentligt efter ett annars ganska lugnt lopp. Förutom dessa tre gick Italien och Polen till final.

Robert Triches