Poker

Det krävs tålamod för att bli riktigt bra

SPORTBLADET

Läs Ken Lennaárds krönika

Kombinationen av matematik och psykologi är det som gör poker så fascinerande. Du får fördel om du är snabb i huvudräkning. Att ha disciplin och stort tålamod ger dig också ett försprång.

Dessa egenskaper kan du träna upp. Desto svårare är det att skaffa sig god självkännedom. Men, det är i det närmaste en förutsättning för att bli en vinnande pokerspelare. Du måste vara ärlig mot dig själv, även om det svider. Är du inte beredd att läsa dig själv, inklusive dina brister, lämnar du ett för stort handikapp till motståndarna. Om din motståndare läser dig bättre än du själv kommer du alltid vara en förlorare i poker. Och i livet.

Poker är komplext. Du måste lära dig alla viktiga delar. Matematiken med oddsen, statistiken med standardavvikelsen, psykologin bakom spelet, dina och andras tells, moneymanagment och kanske viktigast av allt – att hålla känslorna i styr. Först när du lyckas foga samman alla dessa delar till ett vinnande koncept blir du en riktig spelare. Det tar tid.

Spelade på svartklubb

I början av min karriär spelade jag ofta hela nätterna på en svartklubb vid Fridemsplan. När det gick dåligt gjorde jag en deal med mig själv. Ta en taxi eller spela upp de sista hundringarna.

Det blev många långa promenader hem till söder. Utsikten från Västerbron är makalös när solen går upp.

Många av er läsare tycker nog att jag är odrägligt dryg. Det kan jag förstå och jag är tvungen att bjuda på det. Jag har kämpat hårt för min framgång. Anledningen till att jag vet vad som är rätt och fel är för att jag har lärt mig det den hårda vägen. Alla misstag jag varnar för har jag gjort själv. Jag har spelat berusad, jag har spelat trött och varit känslomässigt störd, jag har spelat för många starthänder, jag har spelat för högt och bluffat i fel lägen.

Det största misstaget jag gjort är att prioritera ett bra spel över en bra kvinna. Bra spel kommer alltid tillbaka, men det gör inte en bra kvinna.

Kort sagt, jag har gjort alla fel. Flera gånger. Lär er av mina misstag, det blir billigare så.

Nästa vecka berättar jag hur du förbättrar din spelstyrka på bästa sätt.

Ken Lennaárd

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Poker

ÄMNEN I ARTIKELN

Poker