Utskällda igår – hyllade i dag

SPORTBLADET

Många läsare tyckte till om Tre Kronor på aftonbladet.se i kväll

Efter ”läggmatchen” mot Slovakien i går (0–3) rasade aftonbladet.se:s läsare mot Tre Kronor.

När Sverige i kväll övertygande vann kvartsfinalen mot Schweiz (6–2) talades det i stället om bra taktik.

Precis som i går var kvällens ämne på Eftersnack hockey. Och precis som igår var trycket hårt. Men tonen var i kväll en helt annan.

90 procent av aftonbladet.se:s läsare tyckte i går att det var fel av Tre Kronor att inte gå för fullt i matchen mot Slovakien. När samma fråga ställdes i dag var det bara 40 procent som tyckte att det var fel. Signaturen ”Visste det” kommenterade det hela: ”I går gnällde alla på att Sverige valde motstånd i kvarten idag är det helt andra puckar då Sverige gått till semi... hahaha så löjligt”.

Det som i går kallades ”osportsligt”, ”fusk” och ”pinsamt”, kallades i dag för ”bra taktik”. Signaturen ”Taktik” tyckte att gårdagens match handlade om just taktik: ”3 Kronor gjorde vad som krävdes för att gå vidare. Dom var nog inte fega, utan det kallas för taktik.” Signaturen ”JK” jämförde med andra idrotter: ”Ingen säger något när Lind vägrade dra i sprinten. Då kallas det för taktik. När Tre Kronor vägrar dra tycker många det är dålig stil. Jag tycker det var smart.”

Men det fanns eftersnackare som fortfarande var arga och upprörda efter gårdagens match. ”Fan vad dåligt man mår när man tänker på hur kronorna betedde sig i går. De är inte värda att gå vidare”, skrev ”Johan”.

Linda Kling