Publicerad:
Uppdaterad:

Frölunda säkrade ledningen inför julen

Publicerad:
Uppdaterad:

Tionde raka hemmasegern

GÖTEBORG

Efter att ha varit inne i en formsvacka tycks Frölunda funnit formen lagom till elitseriens juluppehåll.

Genom att besegra HV 71 med 4-2 (0-0, 1-1, 3-1) har Frölunda nu vunnit tio raka segrar i Scandinavium.

Redan från inledningen visade Frölundas spelare att spelglädjen var tillbaka i laget. Det blev snabba spelvändningar i högt tempo och mycket stor precision i passningsspelet.

- Trots att vi förlorade senast i Leksand i förlängningen så kände vi redan då att vi var på gång, sade Frölundas Conny Evensson.

Frölunda vann skottstatistiken i den första perioden med 16-7, men ändå stod det bara 0-0 i första paus.

Inte alls med

- Det ska vi vara oerhört glada för. Vi var inte alls med spelet, utan det var en makalös Stefan Liv i målet som höll oss kvar i matchen, sade HV:s tränare Harald Lückner.

I början av den andra perioden tog HV 71 till och med ledningen i spel i numerärt överläge.

- Man trodde knappast det var sant. Det måste ha varit frustrerande för Frölunda, sade Lückner.

Frölunda jobbade sig snabbt tillbaka och kvitterade till 1-1 i mitten av perioden, även det målet kom i power play. Resten av perioden blev ganska jämn, mycket beroende på att det inte var bara Stefan Liv som spelade bra i målet. Hans landslagskollega Henrik Lundqvist var också mycket bra.

- När vi kom in till tredje perioden med 1-1 så trodde vi att kunde finnas en liten chans till seger trots att Frölunda var så mycket bättre, sade Lückner.

Det hoppet släcktes dock mycket snabbt när Peter Ström gjorde 2-1 bara 39 sekunder efter pausvilan. 31 sekunder senare gjorde Magnus Kahnberg 3-1 och släckte helt HV:s hopp. Visserligen reducerade Kalle Sahlstedt drygt en minut senare, men HV var aldrig nära en seger i sista perioden.

"Oerhört taggade"

- Vi var oerhört taggade inför den här matchen. HV är ju det enda laget som besegrat oss i Scandinavium den här hösten, sade Conny Evensson.

Slutresultatet fastställde Magnus Kahnberg i tomt mål med 43 sekunder kvar av matchen. Han blev därmed tremålsskytt.

- Jag visste att han var på gång och sade före matchen att han skulle göra minst två mål i kväll.

I serieledning vid juluppehållet för första gången på många år skickar nu Frölunda sju spelare till Moskva för spel med Tre Kronor.

- Så bra som Frölunda är nu, och varit hela hösten, skulle man kunna skicka hela laget till Moskva, skämtade Harald Lückner.

Leif Brändström/TT

Publicerad:
Publicerad: