Sportbladet granskar Paolo Roberto och Armand Krajnc inför kvällens titelfight övertag för mästaren

1 av 2
Armand Krajnc försvarade sitt VM-bälte mot Bert Schenk 2000.
SPORTBLADET

Paolo Roberto

Defensiv:

Boxas tätt och hopkrupet för att göra sig svår att träffa. Går med högern före vilket många med den mer vanliga boxningsstilen kan ha svårt att hantera. Är en tuff boxare som försöker att kontra sig ur besvärliga situationer.

Offensiv:

Man kan ofta tycka att det händer lite när han boxas, vilket även motståndare kan luras att tro. Men det är är farligt. Paolo söker läget för att slå sina effektiva kroppsslag som tar tungt med kraften av hela hans kroppsvikt bakom träffen.

Knockoutslag:

Inget klassiskt knockoutslag typ uppercut eller tung rak vänster. Slår heller inte skurar med långa slagserier som maler ner motståndaren.

Kondition: Har tränat hårt sen augusti och har även kondition genom sin starka vilja och hat mot att förlora.

Totalt:. 12

Det här ska Roberto lyckas med för att vinna

Paolo Roberto vill ha en lång match för att vinna på poäng i kraft av bättre kondition – som han själv är övertygad om att han har.

Det kan vara en missräkning. Krajnc brukar växa under sina matcher och är förmodligen minst lika vältränad.

Roberto måste komma in tätt på sin motståndare och göra matchen till en fight ”tå mot tå”.

26 matcher – 23 vunna

Ålder: 32 år. Bor: Stockholm. Viktklass: Mellanvikt. Längd: 1,74 cm. Vikt: 72,5 kg. Räckvidd: 180 cm. Tränare: Leif Carlsson. Typ av boxare: Vänsterboxande fighter med tunga kroppsslag. Rutinerad och smart även om hjärtat styr mest. Matcher som proffs: 23 vunna, 2 förlorade, 1 oavgjord. 9 knockoutsegrar. Matcher som amatör: 5 vunna. Proffs sedan: 1993. Meriter: VM-match mot Francisco Castillejo om WBC-titeln 1999. Förlust på tko i 7:e ronden.

Armand Krajnc

Defensiv:

Är en så kallad slow starter och har tagit emot en del onödiga smällar under de inledande ronderna. Eftersom han är obesegrad efter 25 raka matcher som proffs är hans defensiv naturligtvis inte dålig.

Offensiv:

Kan ge ett halvslött och nästan ointresserat intryck för att sen plötsligt utnyttja minsta lucka i motståndarens defensiv med intensiva slagserier.

Knockoutslag:

Slår hårt med både högern och vänstern men har vunnit merparten av sina 18 knockoutsegrar på att motståndarna blivit utmattade och oförmögna att försvara sig på grund av slagserierna.

Kondition:

Är alltid väldigt vältränad, även under viloperioderna mellan matcherna. Är förberedd för en 12-rondersmatch.

Totalt: 17

Det här ska Krajnc lyckas med för att vinna

Armand Krajnc har bättre räckvidd.

Den ska han utnyttja för att hålla Paolo Roberto ifrån sig så mycket som möjligt.

Får Krajnc rätt avstånd kommer han att kunna mata sina raka jabbar som hela tiden stör och gör motståndaren frustrerad så att han begår misstag.

Blir Roberto stressad kommer Krajnc att avgöra med sina slagserier.

25 matcher – 25 vunna

Ålder: 28 år. Bor: Malmö och Hamburg. Viktklass: Mellanvikt. Längd: 1,82 cm. Vikt: 72,5 kg. Räckvidd: 191 cm. Tränare: Michael Timm. Typ av boxare: Kan vara öppen i försvaret. Blixtrande snabb att utnyttja övertag. Avgör ofta med en skur av slag. Matcher som proffs: 25 vunna, 0 förluster. 18 knockoutsegrar. Matcher som amatör: 62 vunna, 8 förlorade. Proffs sedan: 1988. Meriter: Världmästare i mellanvikt för WBO.

ARTIKELN HANDLAR OM

Boxning