Slog målrekord: ”Alla har rätt att delta”

Foto: Bildbyrån
SPORTBLADET

Sverige slog Frankrike med 43–1 i kvalet till innebandy-VM.

Landslagets största seger genom tiderna.

– Det är lätt att prata om ett sådant här resultat så fort det händer i innebandyn, säger förbundskapten Mikael Hill.

När Sverige inledde sitt VM-kval under onsdagskvällen slog Blågult målrekord - både för landslaget och för ett mästerskapskval generellt.

Frankrike lyckades hålla tätt under de inledande fem minuterna, men efter det gick allt utför och Sverige vann till slut med 43–1.

– Det är ett anmärkningsvärt resultat, det är inte utvecklande. Men alla länder har rätt att delta i ett kval, och det här händer ju inte så ofta, säger Mikael Hill till Sportbladet.

Ser du inget problem med att ni vinner så stort i ett VM-kval?

– Nej, vi ser det här i andra sporter. Men det är lätt att prata om ett sådant här resultat så fort det händer i innebandyn.

Kan du ge något exempel?

– Det var ingen som snackade om att det var skadligt för fotbollen när Sverige dunkade på Luxemburg och vann med 8–0 förra året. Det resultatet går att jämföra med vår vinst mot Frankrike.

”Det vet vi innan”

Sverige har kvar att möta Tyskland, Slovenien och Slovakien i gruppen - där de två bästa landslagen går vidare till världsmästerskapet i december.

– Vi vet innan att vi är storfavoriter att vinna, men vi får sätta upp andra delmål. De länderna har rätt att möta oss för att få chansen att utvecklas och komma närmare, säger Hill.

Fotnot: På fredag spelar Sverige sin nästa kvalmatch. Då är det Tyskland som väntar.

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20
ARTIKELN HANDLAR OM

Innebandy