Bekräftat: Lindsey Vonn slutar

avJonathan Nilsson

Foto: J. David Ake / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix

Lindsey Vonn har bestämt sig.

Alpinstjärnan bekräftar att årets säsong blir hennes sista – även om hon inte når Ingemar Stenmarks rekord.

– Fysiskt har jag kommit till en punkt där det inte spelar någon roll, säger 33-åringen enligt NBC.

Lindsey Vonn har tagit 82 världscupsegrar i alpint. Hon har därmed endast fyra segrar upp till Ingemar Stenmarks rekord.

Den alpina storstjärnan aviserade efter OS i Pyeongchang att nästa säsong mest troligt skulle bli hennes sista – förutsatt att hon slog Stenmarks rekord.

– Jag kommer inte sluta förrän jag tagit rekordet, det är ett som är säkert, oavsett hur ont jag har, sade Lindsey Vonn efter sitt sista olympiska åk i vintras, enligt NBC.

”Måste titta mot framtiden”

Men skidstjärnan har på den senaste tiden uttalat sig om att hon ska lägga skidorna på hyllan efter säsongen, oavsett om hon når rekordet eller ej.

Något hon nu bekräftar.

– Fysiskt har jag kommit till en punkt där det inte spelar någon roll. Jag vill verkligen kunna vara aktiv när jag är äldre så jag måste titta mot framtiden och inte bara fokusera på det som finns framför mig, säger Lindsey Wonn inför ett event på Manhattan.

Hyllas av Sörenstam

Hon har dock inte gett upp tanken på rekordet.

– Om jag slår rekordet skulle det vara en dröm som blir sann. Om det inte sker så har jag ändå haft en otroligt framgångsrik karriär. Jag skulle ändå vara den mest segerrika kvinnliga utförsåkaren, fortsätter hon.

Efter beskedet strömmade lyckönskningarna in. Bland annat från den tidigare golfaren Annika Sörenstam.

”Ser fram emot att höra vad du tar dig för härnäst. Med ditt mod och din arbetsmoral är allting möjligt!” skriver svenskan på Twitter.

ARTIKELN HANDLAR OM