”Känner mig trygg med vår satsning"

avMalin Wahlberg

SPORTBLADET

TV4 storsatsar med ett nytt "flashigt" program för att konkurrera med supersuccén Vinterstudion.

Men SVT:s Jonas Karlsson är inte speciellt orolig.

– Medan de sitter och funderar på om det är flashigast med smoking, baddräkt eller bastkjol lägger vi ner tid på att försöka göra innehållet i våra sändningar bättre, säger han.

I vinter drar TV4 igång sin nya satsning Sportcentralen. Det blir ett flera timmar långt direktsänt program som kommer att ta upp konkurrensen med SVT:s succéprogram Vinterstudion. Programledare blir Peppe Eng och Marika Eriksson – och passningen till Vinterstudion kom direkt.

– Det blir dock inga lusekoftor som i SVT:s Vinterstudion, sa Eriksson när TV4 presenterade den nya satsningen och syftade på André Pops omtalade koftor.

"Konkurrensen positiv"

Peppe Eng säger att programet kommer att bli mer "flashigt" än Vinterstudion. SVT:s Jonas Karlsson svarar så här på gliringarna:

– Medan dom sitter och funderar på om det är flashigast med smoking, baddräkt eller bastkjol lägger vi ner tid på att försöka göra innehållet i våra sändningar bättre.

Karlsson tycker dock att konkurrensen är positiv.

– Jag känner mig väldigt trygg med den satsning vi har framför oss. Men det gäller att inte slå sig till ro och tro att succéer varar för evigt. Vi måste hela tiden arbeta för att förnya oss, kanske ännu mer nu när vi får mer konkurrens om publiken, säger han och fortsätter:

– Det ska bli spännande att se hur deras satsning ser ut. I den bästa av världar hade ju Vinterstudion sänt all vintersport, men nu är verkligheten en annan. Det blir kul och nyttigt med konkurrens om tv-publiken. Jag både tror och hoppas att TV4:s satsning kommer att bidra till att göra Vinterstudion bättre.

Har tappat skidskyttet

TV4 har snott åt sig skidskyttet från SVT, men kommer även att sända handbolls-VM, VM-finalen i innebandy, elitserien i bandy och vissa delar av ishockeyn SM-slutspel i sitt nya program.

– När Vinterstudion nu tillfälligt tappat en av sina tyngsta beståndsdelar, nämligen skidskyttet, så skulle jag ju bli förvånad om inte det märks på tittarsiffrorna, åtminstone under delar av helgerna. Men vi ska såklart göra vårt bästa för att spöa TV4 varenda helg, säger han.