Ersatte Kubica – och gjorde succé

SPORTBLADET

Nick Heidfeld dominerade direkt i Lotus-Renault

Foto: Getty

Första dagen i bilen.

Första dagen med ett nytt team.

Då förde Nick Heidfeld upp Lotus Renault i topp.

I går fick Heidfeld chansen att ersätta den skadade F1-föraren Robert Kubca och han gjorde det på ett imponerande sätt. Inför flera tusen av Fernando Alonsos fans så körde han den snabbaste tiden i Jerez (1:20.361).

Oklart med Kubicas ersättare

- Det var en riktigt rolig dag, vi hade inte några större problem och de förändringar vi gjorde var åt rätt håll och det förbättrade bilen så jag kunde trycka på mer och mer, säger han.

Tysken har ännu inte fått något besked om han ska ersätta Robert Kubica under säsongen, men teamets chef Eric Boullier sa inför helgen att om teamet var nöjda med honom så skulle de behålla honom.

Och efter den första insatsen kan de inte vara så mycket annat, ”Quick Nick” körde på bättre än de som den ordinarie föraren Vitalij Petrov presterade under sina två dagar. Tycken var två sekunder snabbare och han var i närheten av Michael Schumachers rekordtid i från fredagen.

Alonso i centrum

- Vår känsla för Nick är positiv, han funkade bra i teamet, gav oss bra feedback och kunde utveckla bilen på bara en dag, säger Renaults teamchef Eric Boullier.

Annars handlade dagen mycket om Fernando Alonso som var fansens stora favorit. Han körde imponerande 131 varv och Ferrari tycks ha en väldigt tillförlitlig bil.

Felipe Massa var klart flitigast under sina två dagar då han körde över 200 varv och i går var Fernando Alonso bara 0,132 sekunder efter Nick Heidfeld. Alonso ägnade i går förmiddagen åt att jämföra de olika däck som fanns till förfogande och under eftermiddagen körde han longruns.

Avslutas idag

- Det är enormt viktigt att vi kan köra så många kilometer som möjligt utan problem. På så sätt kan vi samla så mycket information som möjligt och framförallt behöver vi det när det handlar om att lära känna däcken, säger Fernando Alonso i ett pressmeddelande.

- Men när det gäller tider så ska vi inte titta på de andra. Det är bättre att göra sin grej, sedan får vi se vad som händer i Bahrain.

Mercedes Michael Schumacher som var snabbast i fredags hade dagens tredje snabbaste tid, på det första varvet av en av hans longruns var han bara tre tiondelar efter Alonso, men ju längre bilarna körde desto större var skillnaden.

- Jag är väldigt nöjd med de två testdagarna vi har kört många kilometer och bortsett från ett par småsaker så har vi kunnat genomföra det vi ville och det ä precis det som man behöver i den här fasen av försäsongen, säger tysken i ett pressmeddelande.

Testet avslutas i dag.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1