Nieminen klar för kvartsfinal

Foto: Nieminen.
SPORTBLADET

Jarkko Nieminen fortsätter att övertyga i Stockholm Open.

Finländaren slog Stanislas Wawrinka och är klar för kvartsfinal – för sjunde gången sedan debuten 2000.

– Det här är min hemmatävling, säger 30-åringen.

Michael Ryderstedt var ensam svensk i årets Stockholm Open, men det finns ytterligare ett hemmahopp.

Jarkko Nieminen, 30.

”Det är otroligt”

Den rutinerade finländaren har tävlat för KLTK i elitserien och har inte missat Stockholm Open en enda gång under 2000-talet.

– Det är otroligt att jag har kunnat spela tävlingen tolv gånger i rad, att jag aldrig har varit sjuk eller skadad, säger Jarkko Nieminen.

Att han trivs i Kungliga tennishallen markerade han under torsdagen, då han besegrade tredjeseedade schweizaren Stanislas Wawrinka med 6-3, 6-4.

– Det var länge sedan jag slog en topp 20-spelare, och det är alltid roligt att göra det här i Stockholm. Det känns som att jag spelar på hemmaplan och det ger mig extra självförtroende. Jag njuter varje gång jag går ut på banan. Redan när jag landar i Stockholm får jag en bra känsla i kroppen. Vi har inte så stora tävlingar i Finland. Det här är min hemmatävling, säger Nieminen, som för närvarande återfinns på 73:e plats på världsrankingen.

Ställs mot Kamke

I kvartsfinalen ställs han mot tysken Tobias Kamke, som slog landsmannen Sebastian Rieschick med 6-3, 6-1.

– Det är en spelare man måste slå. Han springer bra, riktigt bra.

Jarrko Nieminen har spelat två finaler i Stockholm Open, men aldrig fått lämna Kungliga tennishallen som segrare. 2001 föll han mot Sjeng Schalken och 2006 mot James Blake.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tennis