Räikkönen klar med Nascartest

SPORTBLADET

”Det var riktigt roligt”

Foto: Kimi Räikkönen.

Kimi Räikkönen har testat för NASCAR.

Premiären sker den 20 maj.

– Det var riktigt roligt, säger finländaren.

Bakom stängda dörrar så genomförde den före detta F1-mästaren ett test för Kyle Busch Motorsports. Han rattade en svart Toyota Tundra.

– Allt gick riktigt bra, vi fick mycket bra information av föraren och Kimi kommer ju i från rallyn och det är troligen bättre än att komma direkt i från F1, säger KBMs stallchef Rick Ren till Foxsport.

Kyle Busch som leder NASCARs kungaserie sprint cup körde också ett par varv under måndagen och under tisdagen testade Räikkönen tillsammans med amerikanen Brian Ickler.

– Det var riktigt roligt. Jag hade inga förväntningar alls, jag hade ingenting att jämföra med, men efter detta så ser jag verkligen fram emot det första racet. Det verkar som om KBM är ett riktigt toppteam och jag är väldigt glad över att få arbeta med dem, säger Kimi Räikkönen till Autosport.

Samma bana som Ekström testade

Testet genomfördes på Gresham Motorsports Park, samma bana som Mattias Ekström testade på inför sin debut i NASCAR. Räikkönen körde över 400 varv för att bekanta sig med den nya bilen. Om finländaren gör ytterligare något test inför sin debut i den amerikanska serien är inte klart.

– Å ena sidan är jag inte alls förvånad över att det gick bra, inte med tanke på alla erfarenheter som Kimi har, säger Rick Ren till Autosport.

– Men å andra sidan är jag väldigt positivt överraskad.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport