Göransson tillbaka på olycksbanan

avJohan Linderstam

Publicerad:
Uppdaterad:

”Vill ta med mig segern jag aldrig fick”

Foto: Scanpix
Hetast Richard Göransson kammade hem båda loppen senast i Karlskoga. Totalsegern är fortfarande möjlig.

Richard Göransson är tillbaka – dubbelt upp.

Både i mästerskapet och på banan där han skadade sig.

– Nu vill jag ta med mig segern jag aldrig fick där, säger han.

Olyckan på Jyllandsringen i våras var svår och Göranssons säsong var nära att helt förstöras.

Nu återvänder han till banan för att få revansch.

– Klart det är så, det var ju där olyckan skedde när jag låg i ledning, nu vill jag ta med mig segern jag aldrig fick där. Annars tänker jag inte mycket på det som hände, jag lever i nuet och försöker att befinna mig i en bubbla där jag fokuserar på racingen, säger Göransson till STCC:s hemsida.

– Det som är skönt att veta är att det inte berodde på något fel jag gjorde, säger han. Det var ju ett handhavandefel i teamet som gjorde det och det har gjort det lättare att komma tillbaka.

Tagit flest poäng av alla

Sedan återkomsten har Göransson samlat flest poäng av alla och senast i Karlskoga tog han en dubbelseger. Avståndet till tabelltoppen och Fredrik Ekblom, Team Biogas.se, som tidigare såg ouppnåeligt ut är nu reducerat till 49 poäng. Med sex heat kvar att köra finns det 150 poäng kvar att köra om.

– Chansen är ju större än vad den var förut men även om jag matematiskt har en chans att vinna så tar jag det race för race. Däremot har jag ju hugg på tredjeplatsen. Men från att ha varit helt uträknad börjar det bli intressant att se hur nära jag kan komma, om det blir 30 poäng, eller 50 ifrån segraren, säger Göransson.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM