Vettel kan gå till Ferrari – med en specialklausul

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2011-01-31

Kan bli årets F1-kupp

Vettel och Alonso får testet flyttat.

Sebastian Vettel kan stå för årets kupp.

Gör han en dålig säsong – kan han byta till Ferrari redan inom ett år.

Hänger ni med? Inför årets F1-säsong har det varit en massa snack om Red Bulls Sebastian Vettel och Ferrari. Luca di Montezemolo har sagt att han kommer att ha den regerande världsmästaren i en röd bil någon gång i framtiden, Bernie Ecclestone har påpekat att han gärna ser Sebastian Vettel i Ferrari och Sebastian Vettel själv har sagt att han drömmer om Ferrari.

Och det kan bli verkligt före nästa säsong.

Nu avslöjar tyska Bild am Sonntag att Sebastian Vettel har en speciell klausul i sitt kontrakt med Red Bull. Det har hela tiden sagt att han har kontrakt med Red Bull över 2012, men enligt den tyska tidningen så gäller det bara om de röda tjurarna slutar på sämst tredje plats i årets märkes-VM.

Så hur märkligt det än låter, kan Sebastian Vettel om han själv kör dåligt under året se till att han kan gå till Ferrari redan efter årets säsong – om han vill.

”Mitt mål är att köra för Ferrari”

Själv ser Sebastian Vettel till att han har alla möjligheter: att själv välja – ingen tvekan, min dröm och mitt mål är att köra för Ferrari, sa tysken till Bild am Sonntag för ett par veckor sedan.

– Det kan man absolut säga.

Samtidigt säger han också:

– Jag är lycklig hos Red Bull, de ger mig den snabbaste bilen och jag trivs bra i teamet.

Om bilen är den snabbaste får vi en föraning om i morgon – då starar säsongens första F1-tester i Valencia, Spanien.

Följ ämnen i artikeln