Femte segern för Stoner

avAnna Andersson

Casey Stoner avvaktade.

Väntade på rätt läge.

Och körde hem sin femte seger för säsongen.

Casey Stoner

Den regerande världsmästaren Jorge Lorenzo, Yamaha, tog ledningen på det första varvet av USA:s GP. Han gjorde en fantastisk varvtid, men han fick inte något riktigt grepp om loppet. Under den första tredjedelen av loppet kom Dani Pedrosa och Casey Stoner, båda Honda, ikapp honom. Efter halva loppet kunde Pedrosa inte hålla jämn fart med Lorenzo längre och då startade Casey Stoner sin upphämtning. På det 27:e varvet gick australiern om spanjoren och han såg till att få en lucka på ungefär en sekund.

Hade en tung helg

Därmed tog VM-ledaren Stoner sin femte seger och utökade sitt försprång i mästerskapet.

– Vi har haft problem hela helgen och jag trodde inte riktigt att jag skulle kunna köra jämnt med Jorge och Dani, men i samband med uppvärmningen så kändes det bättre, säger Casey Stoner till motogp.com.

”Kände mig lugn”

– Jag kände mig lugn och fylld av självförtroende inför loppet. Vi startade ganska sakta för att få upp däcken i rätt temperatur och vi hade mycket bränsle. Då kändes hojen allt annat än bra. Så jag tog den tiden jag behövde, såg till att de inte fick en för stor lucka. Jag kände att jag hade mer att ge, men ville ändå avvakta och när jag såg att Dani började tappa så var jag tvungen att attackera. När jag kom ikapp Jorge så väntade jag på att han skulle göra ett misstag så jag passade på att attackera och jag fick en lucka. Sedan kunde jag köra hem segern och det är verkligen härligt att kunna vinna efter en så tung helg.

Jorge Lorenzo var tvåa i mål och Dani Pedrosa trea. Nästa tävling körs i Tjeckien den andra helgen i augusti.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport