Super-G-cupen till Liechtenstein

Foto: Anders Wiklund/TT / TT NYHETSBYRÅN
SPORTBLADET

ÅRE/STOCKHOLM. Ett litet landslag.

Men Tina Weirather, 28, från Liechtenstein är bäst i världen på super-G.

I dag säkrade hon totalcupen i Åre när värsta konkurrenten Lara Gut kraschade ut.

– Jag är så glad, jag grät när jag kom i mål, säger Weirather.

Det skiljde 46 poäng till Tina Weirathers fördel mot Lara Gut inför super-G-cupens avgörande i Åre.

28-åringen från Liechtenstein gjorde sitt och kom ner i ledning från startnummer sju. Men när Lara Guts lagkamrat Michelle Gisin övertog ledningen öppnade det sig ändå en chans för Lara Gut att utmana om hon kunde gå ner i ledning.

”En riktig satsning”

Men Guts försök blev inte långvarigt, redan i övre delen av banan lade hon sig på en innerskida och försvann ut ur banan.

– Det var en riktigt satsning, säger Tobias Hellman, expert i SVT.

Tina Weirather ska nog vara glad att Gut inte kunde komma ner och utmana om ledningen för själv rasade hon ner i listan till sjätteplatsen när Sofia Goggia, Viktoria Rebensburg och Lindsey Vonn i tur och ordning lade beslag på pallplaceringarna.

– Det var tufft i dag för jag var lite före men inte så mycket så jag var tvungen att göra ett väldigt bra åk. Förhållanden var inte enkla, men jag var bara super, superglad att det gick igen. Det var mitt största mål att vinna kulan igen och en OS-medalj och jag gjorde båda så jag är jätteglad, säger Weirather och fortsätter:

– Jag grät när jag kom i mål.

På herrsidan blev det återigen Vincent Kriechmayr som tog en seger till Österrike, men den här gången fick han stå ensam på pallen till skillnad från i går när det blev delad seger.

Kjetil Jansrud hade sedan tidigare säkrat super G-cupen.

ARTIKELN HANDLAR OM