Enorma prisskillnaden – 35 kr för en finalbiljett

Foto: Efrem Lukatsky / TT
Lyon vann förra årets CL-final

avIbraheem Alsalman

SPORTBLADET

För endast 35 kronor kan du se en mäktig Champions League-final.

Det stämmer faktiskt.

Damfinalen i den anrika turneringen kostar i år så pass lite – 13 gånger billigare än till exempel årets herrfinal i Europa League.


ANNONS: 7,9 miljoner kronor inspelat i totala vinster på en månad – här kan du gå med i laget och ta rygg på Sportbladet-experternas V75-system. [Extern länk]


Våren knackar på och slutspelet i Europas allra finaste klubbturnering är hetare än någonsin.

Under fredagen öppnade Uefa ansökningarna till damernas finalbiljetter i Champions League, som i år spelas i Budapest och Ferencvaros Stadium, med 22 000 i publikkapacitet.

Och du kommer inte behöva betala speciellt mycket om du vill se finalen.

Spelas inte i samma stad

En biljett kostar nämligen endast tre pund, cirka 35 kronor, och då får du sitta på en av de bättre sittplatserna. Den billigaste vuxenbiljetten kostar två pund, omkring 24 kronor.

Arrangören hoppas kunna locka en storpublik till arenan.

En biljett till herrfinalen i Europa League förra säsongen kostade till exempel 26 pund, närmare 300 kronor, enligt Daily Mail.

Herrarnas Champions League-final i Kiev 2018 kostade mellan 70 pund ( cirka 700 kronor) för den billigaste biljetten till 390 ( 4 000 kronor) pund för den dyraste.

Foto: GETTY IMAGES

Final 18 maj

En annan detalj som också skiljer är att för första gången på nio år kommer damfinalen inte att spelas i samma stad som herrarnas. Vanligtvis brukade damfinalen spelas ett par dagar före herrarnas.

Den 20:e mars ställs Ada Hegerbergs Lyon mot Nilla Fischers Wolfsburg i kvartsfinalen, något som också innebär en repris av fjolårets final. Sportbladet sänder stormatchen.

Finalen avgörs 18 maj 2019 på Ferencvaros Stadium i Budapest, Ungern.

Fotnot: Biljetterna till herrans Champions League-final är ännu inte släppta. Enligt Uefa öppnar ansökningarna 16 mars.

ARTIKELN HANDLAR OM