Succé för Felix Rosenqvist i Indy Car

Felix Rosenqvist gjorde succé i sitt första kval till Indy Car.

Han startar sin debut från startposition tre.

– Det var en fantastisk start, säger svensken.

Svensken kör för fjolårets mästarteam Chip Ganassi Racing och inledde med ett mycket bra kval. Som enda debutant gick han vidare till den sista omgången där de sex snabbaste förarna gjorde upp om platserna i de tre första startleden.

Väl i den sista kvalomgången fortsatte han att imponera och körde in på den tredje snabbaste tiden, snabbare än sin teamkollega - den regerande mästaren Scott Dixon.

– Det var inte enkelt detta, jag hade ett lite rörigt första kval där det var flera röda flaggor och det var svårt att ens få till ett varv, säger svensken till NBC och Viasat Motor.

Succédebut för Felix Rosenqvist i Indy Car

Men svensken som kört i flera jämna och välkända mästerskap som Formula E, Super Formula och DTM vet att det gäller att ta vara på alla möjligheter som erbjuds.

Och han gjorde det åter igen.

– I det andra kvalet var jag sjua, men någon förare för diskades och jag fick chansen att gå vidare till den avslutade omgången. Där vaknade bilen till liv, säger Rosenqvist som faktiskt vann loppet i St Petersburg när han körde i Indy Lights.

– Ett stort tack till teamet som gjorde detta möjligt. Det var hårt jobb, men en fantastisk start med hjälp av lite tur.

Tufft för Marcus Ericsson

Snabbast av alla var Will Power som har som avgörs i St Petersburg. Florida, intill honom i första startled startar Josef Newgarden.

– Jag var överraskad över det, vi har gjort ett fantastiskt jobb hela helgen och jobbar oss uppåt, detta är fantastiskt, säger Will Power till NBC.

Marcus Ericsson hade ett lite tuffare inledande kval där han var tia, vilket gjorde att han inte avancerade och därmed startar svensken sitt första lopp i Indy Car från ruta 20.

Succé för Felix Rosenqvist i Indy Car
Succé för Felix Rosenqvist i Indy Car
Marcus Ericsson och Felix Rosenqvist
Marcus Ericsson och Felix Rosenqvist

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.