Rosenqvist har vinstchanser

SPORTBLADET

Startar i andra led - Eriksson däremot har problem

Felix Rosenqvist, bäste svensk i Macaus F3-lopp

Felix Rosenqvist drömmer om en seger i Macau.

Och han har goda möjligheter.

Han startar från andra led i kvalracet.

Svensken hade andra bästa tid inför fredagens kval till det prestigefyllda stadsloppet i Macau och där hade han ett riktigt bra varv på gång. En tid som troligen hade räckt för pole position, men den röda flaggan kom fram sedan Felipe Nasr kraschat sin Carlinbil precis framför svensken som fick avbryta sitt snabba varv. Eftersom det bara var två minuter kvar av passet gjorde man ingen omstart, totalt var det tre röda flaggor under passet.

- Jag hade maximal otur med timingen av den sista rödflaggen i det här passet, och jag är övertygad om att jag hade varit på pole om jag hade fått avsluta mitt varv, säger Felix Rosenqvist i ett pressmeddelande.

Pole position har Alex Lynn och intill honom står Antonio Felix da Costa.

- Samtidigt är fjärde plats nog en minst lika bra position att starta på som första just här i Macau, där man inte vill vara den som klyver luften på rakan ner mot första kurvan. Rent placeringsmässigt är jag väldigt nöjd, och pole position hade mest varit en häftig grej som dock inte betyder speciellt mycket för slutresultatet på söndag. Just nu är jag helt fokuserad på att försöka ta mig igenom kvalloppet utan problem i morgon, och helst på en placering i topp fem.

F1-förare har vunnit i Macau

Tävlingen med världens 30 bästa F3-förare fortsätter med ett kvalrace under morgondagen och avslutas med ett lopp på söndagen. Ett lopp där segern kan vara otroligt viktig för den framtida karriären, välkända F1-förare som Ayrton Senna, Michael Schumacher, Ralf Schumacher och David Coulthard har alla vunnit i Macau.

För den andra svensken, Jimmy Eriksson, har det varit tyngre. Han startar som 21:a.

- Jag gjorde bort mig och dessutom hade jag otur, säger Eriksson till motorsportmagazin.

- Vi satsade allt på dagens kval och jag hade två nya set däck, men jag kunde inte nyttja dem som jag ville eftersom jag hade problem med motorn.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport