Hamilton överlägsen i kvalet i Abu Dhabi

Publicerad 2012-11-03

Men Vettel tvingades parkera och Alonso var inte bättre än sjua

Lewis Hamilton tog pole position.

Men Sebastian Vettel tvingades parkera på banan.

- Jag vet inte varför, säger VM-ledaren.

- De sa att det var problem med bilen.

Följ ämnen
Formel 1

McLaren har varit starka under helgen i Abu Dhabi och fjolårets segrare Lewis Hamilton var överlägsen i kvalet med tiden 1.40,630. Han behövde inte ens köra det sista varvet.

- Jag ser verkligen fram emot att starta först, det var länge sedan jag slog båda Red Bulls bilar, säger han på presskonferensen.

– Det känns som om vi är tillräckligt starka att kunna försvara vår position. Samtidigt så är jag medveten om att det kommer att bli ett mycket långt och tufft lopp.

Han var något överraskad över att han var så överlägsen i Abu Dhabi eftersom serien körde Indien för en vecka sedan och då var Red Bull överlägsna och Sebastian Vettel tog sin fjärde seger i rad.

- Vi har inte gjort några förändringar på bilen, men jag utgår ifrån att det är så att banan och bilen passar väldigt bra ihop. Jag hoppas att det fortsätter så, jag tycker att det kändes bra även när vi körde longruns under träningen i fredags.

Problem för Vettel

Bakom honom körde Red Bulls Mark Webber in som tvåa och VM-ledaren Sebastian Vettel var trea.

Tysken hade problem under kvalet och lyckades inte köra sin bil tillbaka till depån. Istället parkerade han på banan, mellan kurva 18 och 19

- Det var motortillverkaren Renault som ville att vi skulle parkera, säger Red Bulls stallchef Christian Horner till Sky Sports F1.

- Men innan jag har mer information om det så kan jag inte säga någonting.

Enligt reglerna måste förarna köra tillbaka bilen till depån efter kvalet och tävlingsledningen, med bland annat svensken Lars Österlind, måste nu titta på situationen.

- Jag vet inte själv varför jag var tvungen att stanna bilen. Jag fick ett meddelande över radion att jag var tvungen att parkera och då gjorde jag det. De sa att det var något problem, säger Sebastian Vettel.

- Vi kunde inte göra någonting åt Lewis Hamilton, han var för snabb, men jag är lite besviken över att jag inte fick till ett bättre varv. Jag är inte helt nöjd och hade en del problem i den avslutande kvalomgången, Samtidigt tror jag att vi har en bra racepace och jag ser fram emot loppet.

Fortsatt tungt för Ferrari

VM-tvåan Fernando Alonso var bara sjua i kvalet och ha var inte alls nöjd med den insatsen:

- Tyvärr gick det inte snabbare i dag. Det hade varit bättre att starta längre fram, men nu blir det tufft, säger Fernando Alonso till RTL.

- Vi får se vad vi kan göra och vi kommer absolut att ta ut max ur bilen. Trots startpositionen måste vi vara nöjd med kvalet. Vi körde på max, vi var inte snabbare än så.

Loppet startar kl 14.00 i morgon, söndag.

Följ ämnen i artikeln