Världens bästa spelare förlänger

Av: Fredrik Falk

Publicerad:

Mika Kohonen spelar med Storvreta i minst ett år till

Blir kvar i Storvreta.
Blir kvar i Storvreta.

I februari utsågs han till världens främste innebandyspelare – för femte gången.

Nu kan Uppsalaborna fortsätta att njuta av fältherren Mika Kohonens spel ett år till i Storvreta.

– Första tanken som slår mig är att jag är överlycklig att få fortsätta i alla fall ett år till i Storvreta IBK, säger finländaren i ett pressmeddelande.

Svensk- och internationell bandymedia utser tillsammans med förbundskaptener världens bästa spelare varje år – en plats som Mika Kohonen lagt beslag på sedan 2009.

Den 35-åriga centern ledde sitt Storvreta till både SM- och Champions League-guld under 2012 och är fortfarande en viktig kugge i det stjärnspäckade laget.

Nu är det klart att finländaren blir kvar minst ett år till med de tre senaste årens svenska mästare Storvreta.

– Första tanken som slår mig är att jag är överlycklig att få fortsätta i alla fall ett år till i Storvreta IBK. Det är en stor ära att representera den här föreningen och staden Uppsala, som tagit emot mig och min familj på ett underbart sätt, säger Kohonen enligt ett pressmeddelande.

Har poängrekordet i SSL

Den finska landslagsmannen, som vunnit VM-guld med sitt land 2008 och 2010, har en utav innebandyvärldens finaste meritlistor.

Eller vad sägs om 75 mål och 152 assist på 148 landskamper och ett poängrekord i SSL under en säsong med 107 poäng?

Kohonen hjälpte sitt Storvreta att ta en viktig seger i helgen mot Falun och Uppsalalaget leder nu serien med fyra omgångar kvar till slutspel.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN