Nobbar Sverige – på väg till Qatar

SPORTBLADET

Sportbladet avslöjar: Nära drömkontrakt

Foto: Magnus Jernemyr, Barcelona.

Det står nu klart att Magnus Jernemyr lämnar Barcelona.

Enligt vad Sportbladet erfar hamnar han i stället i... Qatar.

Därmed får Sävehof och Guif nobben.

I söndags förlorade Barcelona finalen i Champions League.

Det blev också Magnus Jernemyrs sista match i klubben.

I dag blev det nämligen klart att 36-åringen lämnar superklubben efter fem framgångsrika år (en Champions League-titel, tre ligatitlar, två Champions League-finaler ytterligare och åtta inhemska cuptitlar). Detta trots att han hade ett år kvar på kontraktet.

– Det har varit klart ganska länge men klubben och jag har inte släppt det förrän i dag, säger han till Sportbladet.

Varför lämnar du?

– Det finns personliga anledningar men sedan är det kontraktsgrejer mellan klubben och mig också som jag inte vill gå in på.

Stort intresse

Det har spekulerats i att försvarsgeneralen ska återvända till elitserien och han har bekräftat att han har pratat med både Sävehof och Guif under våren.

Det finns, inte oväntat, också intresse från flera toppklubbar i Europa.

Men enligt Sportbladets uppgifter får såväl elitserien som de stora ligorna i Europa nobben.

Enligt vad Sportbladet erfar är Jernemyr nämligen mycket nära en övergång till Qatar och en av de penningstinna klubbarna där.

– Jag har inga kommentarer kring min klubbframtid mer än att jag kommer att fortsätta spela. Det har funkat jättebra med nacken i slutet så det känns väldigt bra, säger Jernemyr, som fortfarande befinner sig i Barcelona.

Enorma löner

Klubbarna i Qatar har det senaste året betalat enorma löner för att locka europeiska stjärnor och därigenom höja statusen och nivån på såväl ligan som landslaget inför hemma-VM i januari 2015.

Men innan dess väntar EM-kval nästa vecka mot Ukraina och Holland.

Ett b-betonat svenskt landslag, med spelare huvudsakligen från elitserien, vann för övrigt i kväll mot Polen med 29-27 i första matchen i Scandinavian Open i Norge.

Samtidigt är det nu officiellt att Barcelona värvat fransmannen Nikola Karabatic för de fyra kommande åren. 2000-talets kanske bäste spelare i världen presenteras på onsdagen i Barcelona. Dessutom ska makedoniern Kiril Lazarov från ärkerivalen Atletico Madrid vara mycket nära en övergång.

ARTIKELN HANDLAR OM

Handboll