”Fantastiskt om vi kan få till ett hattrick”

Två segrar i rad – men det räcker inte.

Lewis Hamilton inledde snabbast i Kina också.

– Det vore fantastiskt om jag kunde få till ett hattrick i helgen, säger britten.

Under den första träningen i Kina var Fernando Alonso, Ferrari snabbast och även under den andra fanns spanjoren med i toppen, men det var återigen Mercedes som var snabbast.

Lewis Hamilton körde ett varv på 1:38.315 , Alonso var +0,141 bakom.

– Vi har haft en ganska tuff dag i dag, vi missade en del av det första passet, men jag är glad över att vi fick ett par varv under det andra passet i alla fall, säger Hamilton och enligt Mercedes hade man problem med hjulupphängningen under morgonen.

– Balansen i bilen är inte riktigt bra än, det måste vi arbeta med. Den här banan är dessutom otroligt tuff mot däcken, precis som dt har varit tidigare år och det måste jobba med. Det verkar som om vissa andra team har förbättrat sig och det är bra. Det betyder att vi kan se fram emot en bra fajt. Det är mycket jobb kvar att göra, killarna jobbar hårt och jag är övertygad om att vi kan förbättra oss till kvalet.

Ericsson sist i andra

För Marcus Ericsson är banan i Shanghai en ny upplevelse. Han inledde med 22 varv under det första passet och gjorde 32 under det andra.

Han hade 21:a tid på den inledande träningen och var 22:a och sist på den andra.

– 22 varv på den första träningen var en okej start och vi kunde gå igenom det mesta av det vi hade planerat, säger han.

– Vid starten av det andra passet så överstyrde bilen för mycket, framförallt i de snabba kurvorna och vi fick lägga till lite mer understyrning och det fungerade bättre. Vi jobbade med aerodynamiken och innan jag gick ut på banan med mediumdäcken för att köra flera varv så testade vi de mjuka däcken för första gången den här helgen. Jag fick inte till något varv utan trafik och min tid är inte i närheten av vad bilen är kapabel till.

Stallet hade några nya delar till bilen, men enligt Ericsson så fungerade det inte speciellt bra.

– Vi byter dem till i morgon och jag är övertygad om att vi har tillräckligt mycket tid för att hinna med ett ordentligt jobb både under den tredje träningen och kvalet.

Det avgörs redan kl 08.00 svensk tid.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN