”Kommer att slåss till sista andetaget”

Legendaren om kampen mot cancern

Cancern vägrar släppa taget om Jim Kelly, 54.

Trots ett enormt stöd från fans och familjen tar det nya bakslaget hårt på legendaren.

– I bland tittar jag upp mot himlen och säger ”Jag ger upp, du fick mig”.

Kelly är en av de absolut största att någonsin spela amerikansk fotboll. Med sina fyra raka Super Bowl-finaler tillsammans med Buffalo Bills är han invald i sportens Hall of Fame.

I samtliga finaler, mellan åren 1991 och 1994, förlorade han.

Men livet har kastat betydligt tuffare utmaningar åt hans håll. Kelly miste sin son till Krabbes sjukdom 1997 och drabbades själv av cancer i käken förra sommaren.

”Har i varje fall inte varit ensam”

Kelly tvingades operera bort tänder och stora delar av käken för att få bort cancern. Men så i mars fick han beskedet att cancern var tillbaka.

– Jag vet var min son är – i himlen. Och jag kommer att träffa honom innan du gör det, säger han till sin hustru Jill i en intervju med Sports Illustrated.

– Nej! Säg inte så igen! svarar Jill Kelly.

När cancern nu är tillbaka rör det sig i stället om flertalet olika tumörer i käken.

– Det här är en ny flod att korsa. Nu vet vi vad det handlar om, och vi kommer att fortsätta kämpa. Vad jag än gjort i livet har jag i varje fall inte varit ensam. Vi kommer att kämpa, men mitt liv är i Guds händer nu, säger Jim Kelly och fortsätter:

– I bland tittar jag upp mot himlen och säger ”Jag ger upp, du fick mig”.

”Aldrig haft det så här tufft”

Kellys äldsta dotter, Erin, publicerade för ett par dagar sedan ett foto på Instagram, från sjukhussängen där hon tillsammans med pappa ligger och kollar på fotboll. Bilden fick enorm spridning på nätet och lyckönskningarna regnade in från fansen runt om i världen.

– Vi är en sportfamilj. Jag ville bara hänga med honom, jag trodde inte att bilden skulle bli global. Men jag gillar att det visar hur äkta vår familj är. Han har aldrig haft det så här tufft men jag vet vem han är. Han kommer att slåss till sitt sista andetag, säger Erin Kelly till Sports Illustrated.

Läkarna ger inte heller upp hoppet om att rädda Kelly. Förra veckan sa läkaren Peter Constantino att Kellys cancer var väldigt behandlingsmöjlig och att man eventuellt skulle kunna besegra den.

– Om han säger så, då får jag hoppas på det. Jag vet bara att det är mycket jobb att göra, säger Jim Kelly.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN