Här är läget i Formel 1 inför 2014

Foto: NY I GULDSTALLET Världsmästaren Sebastian Vettel får en ny lekamrat i Red Bull: Daniel Ricciardo, Australien.Foto
SPORTBLADET

Red Bull

Förare: Sebastian Vettel, 26. Daniel Ricciardo, 24 (NY).

Kommentar: De senaste fyra årens mästare får en ny teamkompis, Mark Webber ersätts med en annan australiensare. Ricciardo har kört två säsonger för Toro Rosso.

Mercedes

Föreare: Nico Rosberg, 28. Lewis Hamilton, 28.

Kommentar: Mercedes behåller förarna, byter där­emot ut stallchefen Ross Brawn mot Paddy Lowe.

Ferrari

Förare: Fernando Alonso, 32.

Kimi Räikkönen, 34 (NY).

Kommentar: Räikkönen återvänder till stallet han vann VM med 2007, det är Ferraris senaste titel. Två världsmästare på startlinjen, succé eller stallkrig?

Lotus

Förare: Romain Grosjean, 27.

Pastor Maldonado, 28 (NY).

Kommentar: Maldonado fick inte vara kvar hos Williams, men med en sponsor värd runt 270 miljoner kronor fick han en plats hos Lotus som har ekonomiska problem.

McLaren

Förare: Jenson Button, 33.

Kevin Magnussen, 21 (NY).

Kommentar: Precis som när man plockade Lewis Hamilton från de egna leden så låter man en nykomling jobba med en världsmästare. Då var Fernando Alonso nummer ett, nu ska Button vara danskens läromästare.

Force India

Förare: Nico Hülkenberg, 26 (NY).

Kommentar: Tysken återvänder efter ett år hos Sauber. Om den andra förarplatsen kämpar Adrian Sutil, Guiedo van der Garde och Sergio Perez. Paul di Resta flyttar troligen till IRL.

Sauber

Förare: Ingen klar.

Kommentar: Schweizarna har ekonomiska problem och i december brukar man ha en förare klar. Inte i år. Namn som diskuteras är Adrian Sutil, Sergio Perez, Esteban Gutierrez och den unge ryssen Sergej Sirotkin.

Toro Rosso

Förare: Jean-Eric Vergne, 23.

Daniil Kwjat, 19 (NY).

Kommentar: Kwjat sponsras av Red Bull och anses vara en lika stor talang som Sebastian Vettel, nu satsar mästarnas juniorstall på GP3-mästaren från Ryssland.

Williams

Förare: Valtteri Bottas.

Felipe Massa (NY).

Kommentar: Efter nio säsonger hos Ferrari (en som testförare) får Massa en ny utmaning. Bottas gör sin andra säsong i stallet.

Marussia

Förare: Jules Bianchi, 24.

Kommentar: Stallet var tia 2013 och vill gärna ha en finansiär, det ryktas om en sammanslagning med Sauber.

Caterham

Förare: Ingen klar.

Kommentar: Vill ha Heikki Kovalainens erfarenhet, men han har inga sponsorer. Det sägs att Marcus Ericsson är aktuell för stallet, men Esteban Gutierrez har varit på plats i fabriken samtidigt som Giedo van der Garde (med en rik svärfar) och Charles Pic (med motorleverantören Renault i ryggen) hoppas på ännu en säsong.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1