MMA-sporten skakas av ett dödsfall

SPORTBLADET

Skulle gå match i UFC 168 den 28 december - dog i går

Shane del Rosario, 30, drabbades av hjärtstillestånd för två veckor sedan.

I går rapporteras det att han omkommit till följd av detta.

”The Ultimate Fighting Championship sörjer den tragiska förlusten av tungviktsfightern Shane Del Rosario, som har gått bort vid 30 års ålder”, skriver fightingorganisationen UFC.

Shane del Rosario drabbades av en hjärtattack tisdagen den 26:e november som av vad läkarna tros vara en medfödd hjärtsjukdom, enligt UFC-fighterns manager Jason House.

”Även om du bara tillbringade tio minuter med honom, fick du en känsla för hans karaktär, hans goda karaktär, hans förmåga att hitta det goda i de värsta situationerna”, beskriver UFC:s Editorial Director Thomas Gerbasi Rosario i ett officiellt uttalande.

"Vila i frid Shane"

Del Rosario har en meritlista med elva vinster och två förluster bakom sig, varav båda kom i UFC mot Stipe Miocic och Pat Barry. Han skulle ha tävlat mot Dave Herman i juli i år men fick dra sig ur fighten på grund av skada. I UFC 168 som hålls den 28 december, med returmötet mellan Chris Weidman och Anderson Silva som huvudnummer, skulle del Rosario ha mött Guto Inocente. Inocente hann redan för två veckor sedan skicka ett Twitter-meddelande då det felaktigt rapporterades att del Rosario skulle ha dött.

”Vila i frid Shane del Rosario. Gud välsigne hans familj!” skrev han.

Ville ge tillbaka

Del Rosario har tidigare råkat ut för en bilolycka efter att ha blivit påkörd av en rattfyllerist, och berättade under en intervju gjord 2012 om hur lycklig han var för det liv han hade och att han ville ge tillbaka till dem som inte var lika lyckligt lottade som han var.

– Jag har den sällsynta möjligheten i livet som inte alla har. Att slåss inför flera tusen i UFC och göra mig ett namn. Och använda det momentumet för att hjälpa andra, sa Shane del Rosario i intervjun.

ARTIKELN HANDLAR OM

MMA