”Ska göra Zlatan sällskap i toppen så han blir nöjd”

SPORTBLADET

Borde Alexander Gustafsson vara Sveriges näst populäraste idrottare?

MMA-fajtern tar Zlatan Ibrahimovics ord som en uppmaning.

– Inom några år ska jag se till att vara i toppen av denna lista och göra Zlatan sällskap så att han bli nöjd, säger han.

Svenska folket har ännu inte förstått Alexander Gustafssons storhet. Det är essensen av vad Zlatan säger efter att ha korats till Sveriges mest omtyckta idrottare.

När 25-årige Gustafsson, som i somras förlorade titelmatchen mot Jon Jones, hör om berömmet blir han glad.

– Ja, vad ska man säga? Att veta att Sveriges och en av världens största idrotts- personligheter gillar MMA och berömmer mig känns sjukt stort, säger han.

– Det Zlatan har gjort för svensk fotboll är helt enormt och hans ord betyder jättemycket. Min sport växer för varje dag och jag är långt ifrån min peak i karriären.

Trots Zlatans stöd hamnar Gustafsson bara på 26:e plats i undersökningen.

– Sverige är en bra och stor idrottsnation så det är inte lätt att hamna i toppen. Mitt mål är att vara mästare i min sport och när jag väl har bältet så hoppas jag att jag hamnar högre upp nästa år.

Omtyckt av unga män

Sportbladet och Sifos undersökning delar också upp svaren i underkategorier. Alexander Gustafsson är en tydlig vattendelare i att han har stöd hos män men inte kvinnor, yngre men inte pensionärer.

Framför allt är ”the Mauler” populär bland arbetslösa och studenter, som placerar honom fyra bakom Ibrahimovic, Kalla och Olsson.

Gustafsson förstår inte varför.

– Ingen aning, jag känner att jag har stöd från alla åldrar och samhällsklasser. Sporten MMA är väldigt ny fortfarande, men jag är säker på att när sporten växer så fort som den gör så kommer förhoppningsvis mitt stöd också att växa bland alla andra.

ARTIKELN HANDLAR OM

MMA