Danska stjärnan opererad – hade hål i hjärtat

avKristoffer Bergström

Foto: TT / BILDBYRÅN

För snart två år sedan kände Pernille Blume, 24, någon sorts störningar i vänster arm.

Nu har Sarah Sjöströms danska konkurrent opererat hjärtat.

– Läkarna märkte att jag hade ett mindre hål som behövde stängas igen, säger Blume i ett pressmeddelande.

Det började som nervstörningar i armen under långbane-VM-säsongen 2017. Fristilsspecialisten Pernille Blume sökte hjälp och undersöktes grundligt av experter.

De fann ett litet hål i hjärtat som riskerade att orsaka blodproppar och hjärtstopp.

Hade en liten blodpropp

I januari opererades den 24-åriga danskan.

– Operationen har gått bra och jag är mycket glad över att ingreppet gjordes. Efter en undersökning på sjukhuset fick jag reda på att jag hade haft en liten blodpropp och i samband med det kollades mitt hjärta, säger hon i det danska simförbundets pressmeddelande.

Efter det lyckade ingreppet planerar Blume att resa till Sydafrika för att ansluta till ett läger med det danska landslaget. Där ska hon återta träningen och sedan besluta om kroppen klarar av den ursprungliga säsongsplaneringen eller om schemat behöver ritas om.

Favorit på 50 meter fritt

12 juli inleds långbane-VM i sydkoreanska Gwangju. Är Blume tillbaka i gammal storform så är OS-guldmedaljören en av pallkandidaterna framför allt på 50 meter frisim, där hon i så fall förväntas kämpa mot Sarah Sjöström.

– Jag visste att det i slutändan var en nödvändighet med ingreppet om jag ville nå mina ambitioner och mål, säger hon i pressmeddelandet.

ARTIKELN HANDLAR OM