Skidstjärnans bakslag efter Tour de ski

avPetra Thorén

Tour de ski gick tungt för Calle Halfvarsson.

Dagarna efter har också varit motiga: skidåkaren har åkt på ett bakslag.

– Han är förkyld och vi avvaktar läget, säger tränaren Mattias Nilsson.

Calle Halfvarsson fick slita hårt i årets Tour de ski. 29-åringen har haft ett par ljusglimtar, som femteplatsen i den klassiska masstarten i Oberstdorf, men avslutningen blev inte alls vad han hoppades på.

Det svenska VM-hoppet åkte i mål i slalombacken i Val di Fiemme som 16:e åkare.

Tungt har det varit även dagarna efter söndagens avslutning.

Calle Halfvarsson har blivit sjuk. Han kände sig påverkad i luftrören direkt efter målgången i söndags.

– Vi trodde först att det var slitna luftrör som det kan bli efter touren men under kvällen fick han mer ont i halsen. Det handlar om en vanlig förkylning, säger Mattias Nilsson.

”Vi avvaktar och ser”

Tanken var att Calle Halfvarsson skulle ta det lugnare och vila de här dagarna efter Tour de ski så träningen har inte påverkats ännu. Men allt hänger på om läget blir värre eller förbättras.

– Förutsatt att förkylningen har ett normalt förlopp och det inte blir något längre behöver inte betyda något. Det skulle ändå vara lugna dagar, säger Mattias Nilsson.

Det var sedan tidigare planerat att Calle Halfvarsson, Sveriges stora VM-hopp på herrsidan, skulle stå över helgens sprinttävlingar i Dresden.

Mattias Nilsson berättar att Calle Halfvarsson inte heller kommer att tävla i Otepää, helgen efter det. Också det enligt plan inför VM. Det innebär att nästa tävling blir i Ulricehamn.

– Vi avvaktar och ser när Calle är redo för träning igen om det blir någon ändring i tidsschemat eller justering, säger Mattias Nilsson.

Skidlandslagets åkare Linn Sömskar och Oskar Svensson drabbades av sjukdom under Tour de ski och tvingades avbryta tävlingen. 

Calle Halfvarsson

 
LÄS MER: Vinterstudion 2018/2019 - stor guide med alla tider

LÄS MER: Världscupen i längdskidor – stor guide. lopp för lopp

LÄS MER: Skid-VM i Seefeld 2019 – allt om mästerskapet

LÄS MER: Allt om skidor – allt du behöver veta om säsongen 2018/2019

 

ARTIKELN HANDLAR OM