Marcus Ericson i krasch

avAnna Andersson

SPORTBLADET

På väg mot pole position – då tvingades han bryta

Foto: GETTY IMAGES
Svenske Marcus Ericsson.

Marcus Ericsson körde fantastiskt och hade chans på åttondeplats - och pole.

Då kraschade han.

– Jag var tvungen att fajtas om den platsen och då kan sådant hända, säger svensken.

GP2-premiären för det nya teamet Super Nova började med ett knackigt kval för Marcus Ericsson, men i loppet, där han startade från den 19:e rutan gjorde han det mesta rätt.

– Starten och de första varven var riktigt bra, jag var uppe på elfte plats efter bara tre varv, säger han.

Pressades hårt

När Giedo van der Garde fick problem med bromsarna och körde ur gick Marcus Ericsson upp på den åttonde platsen. Där pressades han hårt av Michael Herck (DPR). Herck hade gjort ett senare depåstopp än Ericsson som var i depå redan på det sjätte varvet och hade fräschare däck. När denne försökte köra om svensken körde de båda i hop och svensken förstörde vänster hjulupphängning bak och tvingades bryta loppet.

Då låg han på den viktiga åttondeplatsen och han var bara tre varv i från mål.

– För det första gjorde Heck ett senare stop än vad jag gjorde och där hade han en fördel, jag försökte verkligen att kämpa om min placering när han skulle köra om, men jag tycker att han gav mig lite lite utrymme när han försökte ta kurvan. Han tryckte mig över curven, säger Marcus Ericsson.

– Men sådan är racingen och det är tufft, men det var fasen inte snyggt.

En åttondeplats hade gett poleposition i morgondagens lopp, men nu placerar han sig i stället som 17:e man och startar således från ruta 17 i morgon.

– Utgångspunkten är som i dag, ingenting är omöjligt. Jag ger allt, säger han.

– Hade jag vetat att någon skulle bryta efter det så hade jag ju inte kämpat så för placeringen, men det kan man ju inte veta.

–Vad säger du annars om loppet? Uppkörningen var imponerande, eller vad tycker du själv?

- Jo annars är jag väldigt nöjd med tanke på hur det gick i kvalet. Detta var flera steg framåt och jag lyckades vara mer aggressiv, även om jag märkte lite av problemen med gasen i från kvalet. Dessutom är det jättekul att teamet är så positiva som de var efter detta, det är kul att man ser potential och det är positivt.

Loppet vanns av rookien Oliver Turvey från iSport. Lördagens lopp körs också klockan 15.00 och sänds i svensk tv.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport