Svensk stoppas från Australian open

SPORTBLADET

Lindahl får inte vara med efter dåligt uppträdande

Foto: Nick Lindahl stoppas från Australien Open.

Svensk tennis nytillskott, Nick Lindahl, har redan hamnat i trubbel.

Dåligt uppträdande på tennisbanan gör att den förre australiern stoppas från att vara med i en tävling om ett wild card till Australian open.

Tidigare i veckan meddelades att 22-årige Nick Lindahl bytt nationalitet från Australien till Sverige. Född i Malmö men uppvuxen i Australien är han nu rankad 240:e i världen och samtidigt Sveriges näst högst rankade spelare efter Robin Söderling och ett tänkbart alternativ i Davis cup-sammanhang.

Dock har det redan uppstått problem inför kommande tennissäsong. Lindahl har tillsammans med två andra talanger nobbats från att tävla om en friplats, ett så kallat wild card, till Australian open, som skulle avgjorts 17–19 december.

"Oacceptabelt uppträdande"

Orsaken: dåligt uppträdande.

– Det här beslutet har tagits efter rapporter om otaliga händelser av oacceptabelt uppträdande vid turneringar, såväl nationellt som internationellt de senaste månaderna. Möjligheterna att delta i det här play off-mötet är ett privilegium, inte en självklarhet, säger förre dubbelspelaren Todd Woodbridge som numera jobbar för Australiens tennisförbund till tidningen Herald Sun.

Lindahl ska bland annat ha kastat ett racket så att det studsade ut från banan och rakt på en person medan Brydan Klein, en av de andra spelarna, ska ha spottat på en motståndare.

Lindahl får nu i stället försöka att ta sig in i turneringen via kval. Australian open inleds 17 januari.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tennis