Appelqvist till STCC

avJohanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

JTCC-föraren kliver
upp i kungaklassen

Efter två säsonger i JTCC är det dags för Robin Appelqvist att visa sig på styva linan i STCC. 18-åringen ska tävla i Semcon cup i en Alfa Romeo.

Foto: Mediaempire
Robin Appelqvist ska köra Semcon cup efter två säsonger i JTCC.

Efter två säsonger i JTCC tar 18-årige Robin Appelqvist klivet upp till STCC där han ska köra en Alfa Romeo 156 i Semcon cup.

– Det känns lite overkligt, jag är 18 år och ska köra kungaklassen i Sverige. Det tar lite tid att smälta det, men det känns helt underbart just nu, säger han i ett pressmeddelande.

Cup för privatförare

Semcon cup är privatförarnas alternativ till STCC. Startavgiften är lägre och här kan förarna visa upp sig och känna på hetluften för att så småningom kanske få chansen hos något av fabriksteamen. Enligt STCC:s vd Bob Huzell är Semcon cup en plantskola för framtida STCC-förare.

Appelqvist körde Alfa Romeo i JTCC i fjol, men det var långt i från klart att det skulle bli samma märke i år. Först fanns det planer på att köra BMW, men valet föll till sist på en Alfa Romeo som har körts i den danska serien DTC.

– Det finns bevis på att bilen håller i kvalitet. Nu är det upp till oss att ordna så bra förutsättningar som möjligt, fortsätter Appelqvist som just nu ligger i förhandlingar om en plats hos ett väletablerat team.

Stallet som Appelqvist diskuterar med har erfarenhet av Alfa Romeo, men har inte tävlat i STCC och Appelqvist vill inte avslöja namnet på teamet innan förhandlingarna är klara.

Vill stå på pallen

Målet för Appelqvist i Semcon cup är modest.

– Min ambition är att lyckas ta någon pallplats, men det kommer att bli tufft, säger Appelqvist som är medveten om att han inte kan vinna.

Debuten sker den 25 april på Jyllandsringen i Danmark.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

STCC