”Vi kör minst sex VM-rallyn nästa år”

Av: Johanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Men Mini funderar redan på att delta i fler deltävlingar

Mini överväger att köra fler än de sex planerade VM-rallyna nästa år.
Foto: Prodrive
Mini överväger att köra fler än de sex planerade VM-rallyna nästa år.

Mini kommer inte att köra full säsong i nästa års rally-VM. Ursprungligen planerade man att delta i sex deltävlingar, nu ser det ut att kunna bli fler.

Det har spekulerats i att Mini kommer att debutera i rally-VM vid den italienska deltävlingen som körs i maj nästa år. Det är klart att stallet inte kommer att köra full säsong, utan man har aviserat att det blir sex deltävlingar 2011 innan man kör hela VM-säsongen 2012.

Kör minst sex VM-rallyn

Men nu ser Mini ut att ändra sitt beslut.

– Vi har en god idé om vilka deltävlingar vi ska köra. Det blir minst sex VM-rallyn, men när vi väl komit i gång har jag svårt att se att vi ska sluta, säger Prodrives tekniske chef David Lapworth till autosport.com.

Deltävlingen i Italien är den femte av 13 och det gör att Mini har nio deltävlingar att välja på. Lapworth påpekar att man inte kommer att göra det lätt för sig.

– Vi kommer inte att välja de rallyn som vi tror passar vår bil. Vad är det för mening? Vi kan inte gömma oss och försöka ta de lätta tävlingarna. 2012 ska vi köra hela mästerskapet och vi måste vara redo för allt, säger han.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN