Stenbäcken slog rekord

Foto: Jonathan Stenbäcken.
SPORTBLADET

Julafton kom tidigt för Sävehofs Jonathan Stenbäcken i onsdagens match hemma mot Lindesberg. Stenbäcken gjorde 20 (! ) mål i matchen som slutade 42–32 till Sävehof.

Han missade första skottet. Sedan gick det mesta stolpe in för Jonathan Stenbäcken. Redan i halvtid hade han gjort tolv mål och anade att han skulle slå sitt egna tidigare målrekord på 12 eller 13 fullträffar.

– Sedan blev det 13, 14, 15 och 16 – allt gick min väg, stolpe in och in i mål via försvaret – och det var fortfarande ganska långt kvar av matchen, säger Stenbäcken till TT.

Det tjugonde målet kom när det fortfarande var ganska långt kvar av matchen och efteråt pratade han med lagkompisarna om det inte kan ha varit rekord – vilket det var. Det tidigare rekordet i elitserien i handboll hade dansken Kim Keller som gjorde 19 mål för Stavsten i en match i december 1995.

– Det har ju hållit ganska länge, så jag hoppas att mitt rekord håller sig några dagar det med.

Den 22-årige Sävehofspelaren, trea i elitseriens skytteliga denna säsong, gjorde mästerskapsdebut för Sverige i VM i Kroatien förra året, men var inte med i truppen till VM på hemmaplan i januari 2011. När truppen presenterades på tisdagen fick Stenbäcken nöja sig med att vara reserv på hemmaplan.

– Jag pratade med Staffan (Olsson, förbundskapten) och han förklarade att jag har gjort det bra men att jag inte räckte till. Och det hade nog inte spelat någon roll om truppen hade tagits ut i morgon (torsdag).

På annandagen spelar serieledande Sävehof match hemma mot Aranäs.

– Jag kommer ju aldrig att göra så här många mål igen. Efter det här kan jag ju bara göra sämre matcher, säger Stenbäcken med ett skratt.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Handboll