Annas Motorlista

POLE POSITION

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

1) Michael Schumacher

Det är tidernas comeback och varje steg som tysken tar, ja varje andetag analyseras in i minsta detalj. Nu kommer Mercedes med en rejäl uppgradering av bilen till helgen, frågan är om det räcker. Målet för Schumacher är ett VM-guld. I Bahrain blev det en sjätteplats.

2) Alain Prost

Den trefaldige världsmästaren kommer att vara steward i Bahrain, det innebär att han är en av domarna på banan som ska granska de incidenter som uppstår under ett lopp. FIA har tidigare fått kritik för att de som är steward inte har någon egen racingerfarenhet, men med Prost som en av domarna är det inte längre fallet.

3) Martin Whitmarsh

McLarens teamchef kan vara stolt över den nya ”skorstenen”. Det är ett litet hål, integrerat i chassit som kan släppa igenom luft in i cockpit. Luften leds sedan igenom cockpit och släpps ut vid bakvingen. Detta för att minska luftmotståndet. Enligt en källa handlar det om att förarna kan styra när luften släpps igenom och när locket ligger på skorstenen med benen. Det gör att föraren kan skapa bättre downforce i kurvorna och själv se till att bilen går ungefär tio km/tim snabbare på rakorna. Detta kan inte FIA hindra eftersom det inte handlar om någon extern del, utan om förarens knän.

4) Sebastian Vettel

Satsar på att bli den yngsta världsmästaren i historien. Red Bullföraren var VM-tvåa i fjol.

5) Eje Elgh

Den svenske experten känner de flesta och har en fantastisk koll. Honom ser och hör ni i Viasat Motor.

6) Rubens Barrichello

Han startar nu på sin 18:e F1-säsong. I år kör han för Williams och målet är fortfarande att bli världsmästare. Den mannen har en imponerande förmåga att motivera sig.

7) Paul Crowder

Ska regissera en ny dokumentärfilm om F1, filmen ska handla om tiden mellan två dödsfall, Jim Clark på Hockenheim (1968) och Gilles Villeneuve på Zolder (1982). Bernie Ecclestone har gett filmen klartecken och målsättningen är att den ska gå upp på bio 2011.

8) Jonathan Neale

McLarens teknikchef berättar att de testade nya delar på årets bil var 20:e minut under vintern. En F1-bil består av 11 500 delar och bara fem procent av dem är samma som i fjol.

9) Flavio Briatore

Den förre stallchefen meddelar att han gjort sitt inom F1. När hans avstängning är över kommer han att ägna sig åt andra saker. Han har även lämnat jobbet som styrelseordförande i fotbollsklubben QPR.

10) Jacques Villeneuve

Det blev ingen F1-plats eftersom Stefan GP inte står på startlinjen. I stället ska han kommentera F1-premiären för BBC radio.

MOTORSTOPP

US F1

Har gett upp sin plats och de är absolut inte säkra på att få en plats nästa år. Därför nu får alla som vill ansöka hos FIA om en plats i F1 2011. Förbundet bestämmer sedan vilket team som får den 13:e startplatsen. Min gissning är att USF1 inte får några fler chanser.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM