Stjärnorna besvikna på Ibrahimovic

Av: Anders Forsberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Globen var fylld av pensionerade idrottsmän och idrottskvinnor. De var överens om att Zlatan Ibrahimovic lämnat ett stort tomrum efter sig:

– Det saknades lite stars alltså. De fick inte riktigt igång galan nu, säger handbollslegendaren Per Carlén.

Per Carlén.
Per Carlén.

Idrottsgalan fick nobben av såväl Helena Jonsson som Zlatan Ibrahimovic. Jonsson ville inte riskera sin satsning mot OS, Zlatan valde den italienska fotbollsgalan i stället. Tony Rickardsson har flera gånger varit galans mittpunkt. Både i Robert Gustafssons skepnad och när han fick Jerringpriset för fyra år sedan. För honom var det en besvikelse att Zlatan inte var på plats:

– Självklart vill man att alla stjärnor ska vara här, och att de som vunnit priserna ska komma här och hämta upp dem, det är tråkigt annars, säger Rickardsson och får stöd av flera andra:

– Klart man saknar de som vinner, det är lite synd, säger den gamle anfallaren Kennet Andersson.

– Det är tråkigt att vissa inte kan komma, säger den gamle brottaren Martin Lidberg och syftar på Zlatan och Helena Jonsson.

Stöd av ”Bjärred”

Patrik Andersson tycker däremot inte att det är konstigt att Idrottsgalan fick nobben av Ibra:

– Man kan inte vara med överallt, han har varit här tidigare och hämtat sina priser, säger Andersson som även tycker att Zlatan skulle ha varit en värdig vinnare av Jerringpriset:

Lars Lagerbäck var också på galan och delade ut priset till årets nykomling. Han berättar att han hade Zlatan som favorit i omröstningen om Jerringpriset:

– Jag känner för Zlatan självklart. Men jag är ju subjektiv i det fallet och det är svårt att jämföra idrotter.

Vad tycker du om att han inte var på plats?

– Jag tycker att man lika gärna kan ha en inspelad intervju, det spelar ingen roll. Men det är ju roligare om han är här.

Publicerad: